Analistii Goldman Sachs au marit estimarile de pret pentru petrolul Brent si WTI in 2018 la 62 de dolari, respectiv 57,5 dolari.

Decizia Goldman vine dupa ce Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) si-a asumat extinderea pana la sfarsitul anului 2018 a unui acord privind reducerea productiei, scrie CNBC. Anterior, banca americana avea o tinta de pret de 58 dolari pentru barilul de petrol Brent si de 55 dolari pentru barilul WTI.

Decizia OPEC era anticipata de piata, insa producatorii de petrol au indicat de asemenea si faptul ca ar putea sa renunte la intelegere daca simt ca piata titeiului se supraincalzeste.

Pretul barilului de petrol Brent a scazut usor dupa decizia OPEC de saptamana trecuta, in prezent acesta fiind tranzactionat la un pret de 62,1 dolari.

Reducerea productiei de petrol a OPEC a permis o revenire a pretului barilului de titei, care anul acesta a urcat cu aproximativ 10%. Fata de minimele inregistrate in iune, petrolul Brent a crescut cu 38,5%.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri