Banca Transilvania a devenit actionar al Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, avand o participatie de peste 66% impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Potrivit unui anunt al bancii, BT si BERD sunt actionari majoritari ai Victoriabank si parteneri strategici pentru sustinerea antreprenorilor si economiei Republicii Moldova, scrie Agerpres.

Este pentru prima oara in ultimii 10 ani cand o banca din afara Republicii Moldova investeste pe aceasta piata.

Banca Transilvania a anuntat in noiembrie 2017 planul de a investi in Republica Moldova, iar intre timp a primit aprobarea pentru achizitie din partea autoritatilor de supraveghere din Romania si Republica Moldova - Banca Nationala a Romaniei, Banca Nationala a Moldovei si Consiliul Concurentei din Republica Moldova.

Ca actionar al Victoriabank, Banca Transilvania a anuntat ca prioritati sustinerea mediului de afaceri privat din Republica Moldova, in special sectorul IMM si micro, dezvoltarea unei palete cat mai variate de produse si servicii pentru persoanele fizice, alinierea culturii organizationale si guvernantei corporatiste Victoriabank la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania, implicare in dezvoltarea personala si profesionala a persoanelor cu spirit intreprinzator din Republica Moldova prin intalniri si cursuri organizate de BT Club, prin care sunt oferite ocazii si oportunitati de invatare si de networking.

Citeste si:
BT "merge la shopping" in Moldova, cu o investitie alaturi de BERD
Banca Transilvania vrea sa...

Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate, 540.000 de clienti, 1.400 de angajati si aproape 100 de sedii.

Victoriabank se remarca prin activitatea de carduri: cu 285.000 de carduri, are peste 17% cota de piata, iar ca rulaj cu cardul la comercianti, are peste 37% din piata.

Banca se bucura de un grad foarte ridicat de incredere din partea clientilor: are cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din intreaga piata din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite este cel mai redus de pe piata, de 39%.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare banca din Romania, are 2,2 milioane de clienti, peste 7.000 de persoane in echipa si peste 500 de sedii.

Citeste si:
Cati bani vor pune pe masa companiile de pe bursa in 2020
Fondul Proprietatea ar putea...

Grupul Financiar Banca Transilvania este prezent in Republica Moldova de acum 10 ani, cand a lansat compania BT Leasing MD, lider de piata in zona ca valoare a finantarilor de mijloace fixe acordate in leasing.

Sursa foto: Compania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BT pune pe masa 31 mil. euro pentru achizitia Victoriabank