Banca Transilvania (TLV) va demara o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor pe care nu le detine la Victoriabank, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova. Valoarea tranzactiei ar putea ajunge la 146,5 mil. lei (31,4 mil. euro).

Oferta vizeaza cele 8.308.673 actiuni emise de Victoriabank, pe care Banca Transilvania nu le detine.

"Ca urmare a achizitiei comunicate pietei prin raportul curent TLV din 16.01.2018, Banca Transilvania S.A. informeaza investitorii cu privire la faptul ca va initia, in temeiul legislatiei pietei de capital din Republica Moldova, oferta de preluare obligatorie a valorilor mobiliare emise de Victoriabank SA. Oferta de preluare este adresata exclusiv actualilor actionari minoritari ai Victoriabank si vizeaza achizitionarea restului de 8.308.673 actiuni emise de Victoriabank SA, ceea ce constituie 33,23% din numarul total de actiuni ordinare nominative cu drept de vot, in conformitate cu aprobarea Comisiei Nationale a Pietei Financiare emisa in acest sens", se spune intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

BT precizeaza ca pretul oferit pentru o valoare mobiliara este de 78,21 lei moldovenesti, iar oferta de preluare este valabila pentru o perioada de 70 zile calendaristice, intre data de 14 februarie 2018 si data de 24 aprilie 2018. Valoarea ofertei ajunge astfel la 649,8 mil. lei moldovenesti (146,5 mil. lei/31,4 mil. euro).

Banca Transilvania mentioneaza ca va comunica rezultatele ofertei publice de preluare obligatorie imediat dupa finalizarea procedurii, in conformitate cu prevederile legale.

Banca Transilvania a anuntat, la inceputul acestui an, ca a ajuns sa detina o participatie de 66% din Victoriabank, impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate, 540.000 de clienti, 1.400 de angajati si aproape 100 de sedii. Aceasta are emise 285.000 de carduri, detine peste 17% cota de piata, iar ca rulaj cu cardul la comercianti, are peste 37% din piata. De asemenea, are cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din intreaga piata din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite este cel mai redus de pe piata, de 39%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri