Producatorul de energie Nuclearelectrica estimeaza ca va obtine in acest an un profit brut de 365 de milioane de lei, de peste cinci ori mai mare decat cel bugetat pentru acest an, de 70 de milioane de lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli al companiei, care va fi discutat in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) din 2 martie, scrie Agerpres.

"Principalii factori cu impact semnificativ in determinarea profitului din exploatare, in sensul influentarii veniturilor din exploatare, sunt preturile estimate de vanzare pentru energia electrica (pentru anul 2018 pretul mediu ponderat pentru mixul de vanzari este cu aproximativ 21% mai mare decat pretul mediu ponderat bugetat pentru anul 2017)", se arata in nota de fundamentare a bugetului.

Oficialii companiei amintesc faptul ca, de la 1 ianuarie 2018, piata de energie electrica din Romania a fost complet liberalizata.

"Incepand cu anul 2018, ANRE nu mai atribuie producatorilor cantitati de energie pentru vanzarea pe piata reglementata. Ordinul ANRE 120/2017 abroga incepand cu 1 ianuarie 2018 Ordinul 83/2013 - Metodologia de stabilire a preturilor pentru contractele reglementate. In aceste conditii piata de energie electrica este 100% liberalizata incepand cu 2018, premiza care a fost considerata in constructia bugetului companiei", potrivit sursei citate.

Veniturile totale au fost estimate la 2,1 miliarde de lei, in plus cu 18% fata de anul trecut, din care venituri din exploatare 2 miliarde de lei (+20,6%) si venituri financiare 71,2 milioane de lei (-27,2%).

Companiile listate incep in...
Citeste si: Companiile listate incep in forta sezonul raportarilor financiare

Veniturile din exploatare cuprind in special venituri din productia vanduta, de 2,03 miliarde de lei. Cantitatea de energie electrica prognozata a fi livrata a fost estimata la 10,4 TWh.

Cheltuielile totale se vor ridica la 1,7 miliarde de lei (+1,8%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Marile companii de pe bursa taie bugetele de frica Ordonantei Taxelor