Luna trecuta, BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti, a urcat cu 1%, evolutie venita in contextul in care piata americana a scazut cu aproape 4% pe indicele S&P 500, iar indicele german DAX a pierdut 5,7%.

“Fie ca vorbim de efectul de baza – faptul ca noi am avut in a doua parte a anului 2017 o subperformanta, fie ca este vorba despre o decuplare cauzata de un interes slab al strainilor pentru piata locala, fie ca dividendele estimate a fi platite de companii reduc o posibila agresivitate la vanzare, stam nesperat de bine raportat la contextul international. In genere, eram obisnuiti sa exageram scaderile pietelor internationale”, mentioneaza, intr-o nota adresata investitorilor, Simion Tihon, broker in cadrul firmei de intermediere financiara Prime Transaction.

Acesta aduga faptul ca bursa romaneasca tinde sa se afle intr-o relatie de echilibru dictata de situatia fundamentala a companiilor si de asteptarile investitorilor. Sezonul tocmai incheiat al raportarilor financiare pe anul 2017 a fost unul pozitiv pe Bursa de Valori Bucuresti, cele mai mari companii listate bifand in general un an peste asteptari.

“Rezultatele financiare bune anuntate de companiile listate si dividendele semnificative au contribuit la cresterile de la inceputul acestui an. Companiile romanesti devin tot mai atractive in ochii investitorilor, iar oportunitatile oferite de piata de capital sunt privite cu tot mai mult interes de manageri si antreprenori,” a declarat Adrian Tanase, CEO al BVB.

Mihaela Biciu, Tradeville:...
Citeste si: Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor cu actiuni pe BVB a depasit 12,7 mil. euro la finalul perioadei ianuarie - februarie 2018 si a fost cu 55% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. In total, investitorii au tranzactionat actiuni de peste jumatate de milliard de euro.

Capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a depasit 21 mld. euro la finalul lunii trecute, in timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB a trecut de 39 mld. euro, cel mai mare nivel inregistrat vreodata.