Bursa din Londra vine in Bucuresti pentru mana de lucru ieftina in centrul de servicii. Romania, complementara Columbiei si Sri Lanka

London Stock Exchange Group (LSEG) a anuntat ca va deschide un centru de servicii pentru afaceri in Bucuresti, noul centru urmand sa angajeze personal din compania de servicii comune a Grupului, Business Services Ltd (BSL).

In prezent, BSL furnizeaza servicii in domeniul tehnologiilor, serviciilor de date si functii de suport corporativ in entitatile Grupului la nivel mondial.

LSEG a asigurat sedii de birouri situate din zona de centru-vest a capitalei, langa Universitatea Politehnica. Noul centru al LSEG, care va angaja initial 200 de persoane in diverse functii, va fi complementar operatiunilor BSL din Columbia si Sri Lanka, unde lucreaza 480 de persoane.

Romania ofera o forta de munca bine calificata, un sistem educational solid si o infrastructura buna. Am fost incantati de caldura cu care am fost primiti de guvernul Romaniei, Agentia Invest Romania si comunitatea de afaceri locala. Suntem nerabdatori sa devenim un angajator in Romania si sa contribuim la dezvoltarea competentelor in domeniul pietelor de capital din tara, pentru a sustine cresterea in viitor”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Murali Subrahmanyam, directorul serviciilor pentru afaceri al LSEG.

„Suntem incantati ca Grupul London Stock Exchange a ales Romania pentru infiintarea unuia dintre centrele sale operationale strategice, creand un numar de peste 200 de locuri de munca calificata in Bucuresti. Angajamentele pe termen lung ale tarii noastre pun accent pe dezvoltarea capacitatilor in domeniul pietelor de capital ale Romaniei", a mentionat Stefan-Radu Oprea, Ministru al Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

La sfarsitul anului trecut, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, declarase ca Grupul London Stock Exchange vrea "sa se mute" la Bucuresti, declaratie considerata irealista de bancherii si specialistii din piata de capital romaneasca, care au subliniat diferentele intre nivelul de dezvoltare al pietelor de capital din Romania si Marea Britanie.

Citeste si:
Bursa din Londra respinge oferta de preluare a pietei din Hong Kong
Bursa din Londra respinge...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri