Actiunile SIF Moldova (SIF2) au crescut cu 12,4% miercuri si castigau inca 3,5% la debutul sedintei bursiere de joi, dupa ce compania a primit acordul ASF pentru initierea unui program de rascumparare care se va face la un pret semnificativ peste cel inregistrat in piata.

Programul de rascumparare se va face la un pret de 1,818 lei/actiune, cu 42% mai mult decat cotatia inregistrata de SIF Moldova luni pe Bursa de Valori Bucuresti si cu 23% peste pretul titlurilor SIF2 de la startul sedintei de joi.

De mentionat insa ca programul de rascumparare vizeaza doar 11 milioane de actiuni SIF Moldova (1% din capital), fiind greu de crezut ca toti investitorii care cumpara acum din piata pentru a vinde ulterior in programul de rascumparare vor putea sa realizeze cu succes acest ‘arbitraj’.

SIF Moldova s-a remarcat in ultimele zile si printr-o serie de vanzari la producatorul de medicamente Biofarm (BIO), societatea de investitii financiare lichidand saptamana aceasta titluri BIO in valoare de 138.000 lei.

SIF Moldova este in prezent evaluata pe Bursa de Valori Bucuresti la 1,49 mld. lei.

Citeste si:
Scor final in meciul verii dintre bursa si banci: 8-2
Investitorii de pe bursa au...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si