Toate piete din regiune au suferit scaderi luna trecuta, cea mai slaba evolutie fiind inregistrata de Bursa de la Budapesta, unde indicele BUX a pierdut 7,6%. In piata de la Bucuresti, indicele BET a pierdut 7,2%, reusind totusi sa pastreze un plus de 4,2% la finalul primelor cinci luni din acest an.

„Cresterea robusta din prima parte a anului a pastrat bursa de la Bucuresti pe plus la finalul primelor cinci luni. Insa luna mai, ca urmare a unor factori de incertitudine atat interni cat si externi, ne-a aratat ca pietei locale de capital ii lipseste ‘adancimea’ in astfel de perioade, iar acest lucru se intampla din cauza unei comunitati locale de investitori slab dezvoltate. Este necesar ca eforturile noastre sa fie indreptate catre intarirea acestei comunitati, mai ales din randul investitorilor individuali,” a declarat Adrian Tanase, CEO al BVB.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: BVB