Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii va fi infiintat printr-o hotarare de Guvern, dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat ca nu este posibil acest lucru prin intermediul unei legi, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Dupa decizia Curtii Constitutionale, pasii urmatori sunt la nivel de Guvern emiterea unei ordonante pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a considerat necesar, iar pasul urmator va fi emiterea unei hotarari de Guvern pentru a stabili infiintarea Fondului", a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a dezbatut miercuri trei obiectii de neconstitutionalitate formulate separat de 51 de deputati apartinand USR si PMP, 66 de deputati apartinand PNL, respectiv de presedintele Klaus Iohannis.

In urma deliberarilor, CCR, cu majoritate de voturi, a admis obiectiile de neconstitutionalitate si a constatat ca Legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii SA si pentru modificarea unor acte normative este neconstitutionala, in ansamblul sau.

Potrivit unui comunicat de presa, in motivarea solutiei pronuntate, Curtea a retinut ca infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii SA da expresie unei operatiuni juridice cu caracter individual, aplicabile, prin definitie, numai unui singur caz expres determinat, creand o societate cu un singur actionar supusa regulilor prevazute de Legea societatilor nr. 31/1990, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.1066 din 17 noiembrie 2004, si art. 17 din Legea nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 8 august 1990, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora "unitatile economice de interes republican se organizeaza ca societati comerciale prin hotarare a Guvernului".

Citeste si:
Orban: Trimitem la Monitorul Oficial toate ordonantele de urgenta
Orban: Trimitem la Monitorul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Sedinta pentru investirea Guvernului Orban va avea loc pe 24 februarie
Setari Cookie-uri