Dezbaterea legii offshore, amanata cu o saptamana

Presedintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a anuntat marti ca proiectul de lege privind unele masuri necesare pentru implementarea operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore va intra in dezbaterea comisiilor de specialitate saptamana viitoare, decizia fiind luata dupa o discutie cu Liviu Dragnea.

"Am vorbit putin mai inainte cu domnul presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si pentru ca avantajul Romaniei, obtinut in cursul lunii iulie, in urma formei finale aprobate de Camera Deputatilor pentru legea offshore trebuie mentinut, legea nu va fi supusa analizei comisiilor reunite astazi (marti - n.r.), urmand sa cantarim foarte bine toate implicatiile si influentele asupra bugetului de stat si avantajele pe care trebuie sa le conserve statul roman", a declarat Iancu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca marti vor fi colectate amendamentele de la deputati, iar saptamana viitoare proiectul de lege va intra in dezbaterea comisiilor "pentru o analiza foarte atenta cu un singur obiectiv - mentinerea avantajului dobandit deja de catre Romania".

Intrebat daca exista indoieli cu privire la proiectul adoptat luni de Senat, Iancu a spus ca o forma foarte buna si echilibrata a fost cea adoptata de Parlament in iulie.

"Dupa cum ati vazut, forma adoptata de noi in iulie noi credem ca a fost o forma foarte buna si echilibrata. Din pacate, presedintele Romaniei a returnat-o Camerei, acum noi trebuie sa analizam foarte atent, in asa fel incat sa ne mentinem avantajele dobandite in iulie. Toate aspectele care au reiesit din discutiile de ieri (luni - n.r.) sau cu o saptamana inainte sunt de fapt analiza pentru aceasta saptamana pentru noi. Forma finala o vom discuta saptamana viitoare. Nu as vrea sa ma pronunt astazi, pentru ca vreau sa avem o forma finala dupa dezbateri cu toti colegii, cu toate fortele politice implicate, insa cu acest mesaj care vine direct de la presedinte (Liviu Dragnea - n.r.) - mentinerea avantajului dobandit de Romania in cursul lunii iulie. Sunt alte aspecte de detaliu care trebuie avute in vedere, pentru ca vedem ca in detalii se ascund anumite aspecte si ingrijorari. Noi vrem sa evitam ingrijorarile, suspiciunile. Toate elementele de detaliu sunt subiectul acestei saptamani", a mentionat Iancu.

Citeste si:
Ministrul Energiei: Doar Parlamentul mai poate modifica OUG 114
Anton Anton, Ministrul...

Proiectul de lege, aflat la reexaminare la cererea presedintelui Klaus Iohannis, urma sa intre marti in dezbaterea Comisiilor pentru industrii, buget si administratie din Camera Deputatilor.

Proiectul a fost adoptat luni de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 81 voturi "pentru", noua ''impotriva'' (USR) si 15 abtineri. Camera Deputatilor este for decizional.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un deputat PSD propune sanctiuni mai dure pentru produse falsificate
Setari Cookie-uri