Cu o cifra de afaceri de 130,7 milioane lei, Biofarm (BIO) a inregistrat in primele 9 luni din 2018 un profit net de 36 milioane lei, cu aproape 7 milioane mai mult comparativ cu rezultatele din 2017.

Producatorul de medicamente Biofarm este listat la cota Bursei de Valori Bucuresti, actionarul majoritar fiind SIF Muntenia cu 50,98% din titluri, SIF Banat avand 23,22% din actiuni, iar SIF Moldova - 13,57% din titluri. Valoarea de piata a companiei in acest moment este de 325,1 milioane lei.

Recent, Consiliul de Administratie al Biofarm a hotarat revocarea din functie a directorului general Daniela Comsa, in locul acesteia fiind numit Catalin Vicol, care in ultimii doi ani a fost manager general al Air Liquide Vitalaire Romania, una dintre cele mai mari companii pe piata serviciilor medicale respiratorii si a dispozitivelor medicale la domiciliu, iar anterior acestei functii a fost manager general al companiei cehe de farmaceutice, Walmark.

Astfel, Daniela Comsa va fi revocata oficial din functie la data de 15 noiembrie, atunci cand va avea loc si inlocuirea acesteia. Biofarm nu a dat detalii cu privire la motivele schimbarii de CEO.

Cum se calculeaza pretul unui...
Citeste si: De ce exista diferente de pret la medicamentele intre farmacii

Sursa foto: Shutterstock / Volodymyr Maksymchuk