11 reprezentanti ai pietei de capital, companii si persoane fizice, au fondat Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), cu scopul implementarii in Romania a celor mai bune practici de comunicare ale companiilor listate cu investitorii, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori.

Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori Bucuresti, ALRO, Franklin Templeton Management Ltd UK Sucursala Bucuresti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Serban, Cosmin Raduta si Tony Romani, scrie Agerpres.

ARIR este o organizatie neguvernamentala si non-profit care a fost infiintata cu scopul de oferi actualilor si potentialilor emitenti o platforma de dezvoltare a profesionistilor din domeniul relatiei cu investitorii (IR) si de a contribui la implementarea celor mai bune practici in comunicarea cu investitorii si guvernanta corporativa. Ulterior infiintarii, in cadrul asociatiei sunt invitati sa adere noi membri, companii listate la bursa sau care intentioneaza sa se listeze, precum si specialisti in IR.

"Ma bucur ca acestei initiative pe care Bursa de Valori Bucuresti a sustinut-o inca de la inceput i s-au alaturat companii listate mari si companii cu potential de listare, precum si profesionisti in acest domeniu. Imbunatatirea transparentei companiilor listate raspunde exigentelor investitorilor, fie ca vorbim de cei internationali sau locali, institutionali sau individuali. O mai buna intelegere a activitatii operationale si a strategiei unei companii poate avea impact asupra evaluarii acesteia", sustine Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

La randul sau, Daniela Serban, presedintele ARIR, a aratat ca oportunitatea unui astfel de proiect vine in contextul cresterii vizibilitatii pietei de capital romanesti pe plan international in ultimii ani, al recentelor listari ale companiilor private si interactiunii tot mai frecvente dintre investitori cu companiile locale.

Demersul a fost sustinut de compania de afaceri publice McGuireWoods Consulting si casa de avocatura PeliFilip.

"Activitatea asociatiei se va concentra pe 5 directii strategice, cu urmatoarele obiective: evaluare (masurarea periodica a perceptiei investitorilor fata de companiile listate), prezentare (imbunatatirea modului de prezentare a companiilor), reglementare (monitorizarea cadrului legislativ si sustinerea opiniilor membrilor), comunicare (consolidarea legaturilor cu comunitatile de investitori si analisti), recunoastere (promovarea companiilor care implementeaza cele mai bune practici)", se mai arata in comunicatul citat.

ARIR isi propune, de asemenea, sa fie o platforma prin care companiile listate sa regrupeze angajati pentru activitatile de relatii cu investitorii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri