Grupul TeraPlast, producator de materiale de constructii, a terminat 2018 cu un profit net de 23,1 milioane lei, in crestere cu 24,8% comparativ cu anul precedent, pe fondul unor afaceri de 804,9 milioane lei, in crestere cu 91%.

Rezultatele vin ca urmare a integrarii, pe parcursul anului 2018, a unor noi business-uri, a dezvoltarii gamei de produse si a investitiilor in liniile de productie, proiecte care fac parte din strategia Grupului TeraPlast pe termen lung, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

„Atat Divizia Steel, cat si Mase Plastice, au inregistrat cresteri de doua cifre. In 2018 am finalizat investitia in sectia de reciclare PVC rigid, ceea ce plaseaza compania pe primul loc in Romania si in top 10 reciclatori europeni, dupa capacitatea de productie. Prin proiectele de investitii prin schemele de ajutor de stat, in valoare de 15 milioane de euro, am pus bazele dezvoltarii pe termen mediu a Grupului”, a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Divizia Steel, formata din, TeraSteel Romania, TeraSteel Serbia si Depaco, a avut contributia principala la evolutia pozitiva a rezultatelor financiare ale Grupului. Astfel, vanzarile Diviziei Steel au crescut in 2018 cu 181% fata de 2017, la peste 483 milioane de lei, in timp ce EBITDA a avut un avans de 120% in aceeasi perioada, ajungand la 41,3 milioane de lei.

TeraSteel Serbia a fost inaugurata la sfarsitul anului 2017, fiind prima fabrica din strainatate inaugurata dupa 1990 si aflata integral in proprietatea unei firme romanesti. Pe langa investitia initiala de peste 6,5 milioane euro in facilitati de productie si capital de lucru, Grupul TeraPlast a investit in 2018 peste 1 milion de euro in linia de tabla cutata si modulul de vata minerala in Serbia. Pe parcursul anului 2018, TeraSteel Romania si TeraSteel Serbia, au inregistrat vanzari de peste 3,1 milioane de metri patrati de panouri termoizolante.

In acelasi timp, Depaco, prin brandul Wetterbest, unul dintre principalii producatori de sisteme pentru acoperisuri din industria locala, a vandut anul trecut peste 5 milioane de metri patrati de tigla metalica.

Wetterbest face parte din Grupul TeraPlast din 2018. In prezent, este in curs de implementare a unei investitii de 5,2 milioane de euro, prin schema de ajutor de stat, dintre care 3,3 milioane euro din resurse proprii. Proiectul presupune deschiderea unei unitati de productie intr-o noua locatie cu o productie anuala cumulata de peste 10 milioane de metri patrati de tigla si profile.

Divizia de Mase Plastice, care cuprinde liniile de business Instalatii, Profile de tamplarie, Granule, Productia de usi si ferestre si sectia de reciclare PVC rigid, a inregistrat in 2018 vanzari de 321,5 milioane de lei si o valoare a indicatorului EBITDA de 24 milioane de lei.

TeraPlast SA si TeraGlass beneficiaza, de asemenea, de ajutor de stat, fiind demarate investitii in valoare totala de 9,7 milioane de euro, ce vizeaza cresterea capacitatii de productie pentru produsele existene, diversificarea portofoliului si infiintarea de noi locuri de munca.

In 2018, TeraPlast SA a produs peste 13.700 de km de teava, peste 6.900 de km de profile de tamplarie PVC.

In ceea ce priveste TeraGlass, compania care detine portofoliul de produse pentru tamplarie termoizolanta al Grupului TeraPlast, productia a fost de peste 123.000 de usi si ferestre, cu utilizarea capacitatii de productie la 90%.

Pentru 2019, Grupul TeraPlast are in vedere cresterea cotelor de piata si a acoperirii regionale, prin continuarea dezvoltarii capacitatilor de productie, optimizarea portofoliului de produse si extinderea retelei de distributie.

Sursa foto: Teraplast

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri