Actionarii Fondul Proprietatea (FP) au reinnoit mandatul companiei Franklin Templeton ca administrator al societatii, intr-o Adunare Generala care a avut loc vineri.

Acesta este al noualea an de cand americanii de la Templeton administreaza Fondul Proprietatea, mandatul initial de administrare fiind semnat in anul 2010.

In Adunarea Generala Extraordinara de vineri, actionarii FP au aprobat si noua Declaratie de Politica Investitionala care stabileste regulile prudentiale cu privire la politica de investitii si introduce obiectivul de discount printre obiectivele de performanta ale administratorului.

“Discountul dintre pretul de inchidere al actiunilor emise de FP in fiecare Zi de Tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti („Zi de Tranzactionare”) si cea mai recent publicata VUAN trebuie sa fie egal cu sau mai mic de 15% in cel putin doua treimi din Zilele de Tranzactionare in timpul Perioadei de Raportare ( astfel cum este definita de CAI) („Obiectivul de discount”)”, se mentioneaza in document.

In absenta unor oportunitati investitionale care sa ofere castiguri mai mari pentru actionari, sau daca discount-ul fata de VAN per actiune este mai mare de 15% pentru o perioada mai mare de 50% din Zilele de Tranzactionare din cadrul oricarui trimestru financiar, Administratorul Fondului va folosi toate sau o parte semnificativa a sumelor provenite din dividendele anuale, distributiile speciale suplimentare in numerar efectuate de societatile din portofoliu siveniturile incasate din vanzarea activelor pentru implementarea tehnicile de management a discount-ului pentru aplicarea mecanismului de Control al Discount-ului, ce pot include masuri precum rascumpararile de actiuni FP, distributii de dividende, reducerea valorii nominale a actiunii insotita de distributii catre actionari si realizarea unor programe de rascumparare.

Actiunile Fondul Proprietatea se tranzactionau vineri pe bursa la un pret de 1,07 lei, in crestere cu 1,4%. Fondul a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) o solicitare de avizare a unei oferte publice prin care se intentioneaza cumpararea a pana la 150 milioane de actiuni FP. Oferta este in legatura cu cel de-al zecelea program de rascumparare aprobat pe 14 noiembrie 2018 de catre actionarii Fondul Proprietatea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri