Trei persoane si-au depus candidatura pentru un loc in Consiliul de Supraveghere al Fondul Proprietatea (FP), Sorin Mindrutescu (foto), actualul presedinte renuntand sa mai candideze pentru a se conforma unor cerinte de guvernanta corporativa aplicate pe Bursa din Londra.

Sorin Mindrutescu, director general Oracle Romania, este membru in Board-ul FP din septembrie 2010 si Presedinte al Board-ului din aprilie 2012. Decizia de a nu mai candida a fost luata pentru a respecta standardele privind guvernanta corporativa ale Bursei de Valori de la Londra, unde Fondul Proprietatea a organizat o a doua listare in 2015, care stipuleaza ca membrii in Board-urile companiilor de investitii listate nu mai pot fi considerati independenti dupa o activitate de noua ani in pozitia respectiva.

“Faptul ca Sorin sustine la nivelul Fondului implementarea Codul Guvernantei Corporative din Marea Britanie, reprezinta un exemplu pentru toate Board-urile din companiile listate si nelistate, pe care ne dorim sa le vedem implementand standarde similare. Am dori sa ii multumim sincer pentru toata munca sa si sa ii uram mult succes in proiectele sale viitoare. In acelasi timp, asteptam cu nerabdare ca actionarii nostri sa aleaga cei doi membri in Board si avem incredere completa in decizia lor”, a declarat Johan Meyer, managerul Fondul Proprietatea.

Cei trei candidati pentru cele doua locuri ramase libere in Consiliul de Supraveghere al Fondul Proprietatea sunt Florian Munteanu, Vivian Nicoli si Mark Gitenstein.

Florin Munteanu este un antreprenor si consultant autopropus; Vivian Nicoli este partener, membru executiv al comitetului si membru in Comitetele pentru Investitii, Evaluare, Remunerare si Audit la EISER Infrastructure Partners, el fiind propus de AVI Global Trust; Mark Gitenstein este fostul ambasador al SUA in Romania, el fiind propus de fondurile East Capital.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru doua pozitii de membru in Comitetul Reprezentantilor („Board") s-a incheiat in data de 17 iulie. Actionarii Fondului Proprietatea sunt asteptati sa aleaga prin vot doi membri in Board dintre cei trei candidati care au aplicat, la urmatoarea Adunare Generala Ordinara a Actionarilor, care va avea loc pe 4 septembrie 2019.

Comitetul Reprezentantilor Fondului Proprietatea este un organism insarcinat cu supravegherea administrarii activelor Fondului si este format din patru membri si un presedinte. Mandatele curente ale celorlalti trei membri, Steven van Groningen, Julian Healy si Piotr Rymaszewski, se vor incheia in aprilie 2021.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri