London Stock Exchange (LSE), operatorul Bursei de la Londra, a respins oferta de preluare de 37 miliarde de dolari din partea Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), optand sa-si mentina planul de a achizitiona Refinitiv, potrivit CNBC.

Intr-un comunicat oficial, presedintele LSE Don Robert si-a exprimat temeri fundamentale privind aspectele cheie ale propunerii, mentionand totodata ca situatia politica incerta din Hong Kong ar face neatractiva tranzactia pentru actionarii LSE.

De asemenea, Robert a mai adaugat ca fuziunea ar reprezenta “un pas semnificativ inapoi”, iar pretul oferit este substantial sub nivelul considerat potrivit de catre LSE.

Oficialii LSE s-au declarat totodata “surprinsi si dezamagiti” de faptul ca HKEX a facut publica oferta nesolicitata cu doar doua zile dupa ce au informat Bursa din Londra despre aceasta oferta.

Oferta Bursei din Hong Kong a venit intr-un moment in care Mare Britanie se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, un pas care ar putea sa slabeasca puternicul sector financiar britanic.

Retail jobs

HKEX are deja un sediu in Londra, acolo unde detine London Metal Exchange. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri