Bursa din Londra respinge oferta de preluare a pietei din Hong Kong: "Surprinsi si dezamagiti ca oferta a fost facuta publica la doar doua zile dupa ce am fost anuntati"

London Stock Exchange (LSE), operatorul Bursei de la Londra, a respins oferta de preluare de 37 miliarde de dolari din partea Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), optand sa-si mentina planul de a achizitiona Refinitiv, potrivit CNBC.

Intr-un comunicat oficial, presedintele LSE Don Robert si-a exprimat temeri fundamentale privind aspectele cheie ale propunerii, mentionand totodata ca situatia politica incerta din Hong Kong ar face neatractiva tranzactia pentru actionarii LSE.

De asemenea, Robert a mai adaugat ca fuziunea ar reprezenta “un pas semnificativ inapoi”, iar pretul oferit este substantial sub nivelul considerat potrivit de catre LSE.

Oficialii LSE s-au declarat totodata “surprinsi si dezamagiti” de faptul ca HKEX a facut publica oferta nesolicitata cu doar doua zile dupa ce au informat Bursa din Londra despre aceasta oferta.

Oferta Bursei din Hong Kong a venit intr-un moment in care Mare Britanie se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, un pas care ar putea sa slabeasca puternicul sector financiar britanic.

Citeste si:
Andreea Stanescu este noul manager al biroului LSEG din Bucuresti
Andreea Stanescu este noul...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

HKEX are deja un sediu in Londra, acolo unde detine London Metal Exchange.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri