Agroland Business Systems a încheiat cu succes o ofertă de obligațiuni corporative desfășurată între 3 și 5 martie și intermediată de brokerii de la Tradeville, obținând o finanțare de 8 mil. lei.

Ca urmare a interesului crescut din partea investitorilor, emitentul a decis închiderea anticipată a ofertei în prima zi în care suma subscrierilor a depășit valoarea ofertei și, de asemenea, a hotărât suplimentarea acesteia, pentru a putea oferi obligațiuni tuturor investitorilor care au subscris.

Astfel, numărul total de obligațiuni subscrise a fost de 80.803, în timp ce numărul total de subscriitori unici (obligatari) a fost de 88. Obligațiunile emise de Agroland Business Systems S.A. au scadența în 5 ani și o rată a cuponului fixă, de 9% pe an, plătibilă semestrial.

„Ne bucură de două ori succesul acestei oferte de obligațiuni. Este o nouă ocazie cu care vedem un interes foarte crescut din partea investitorilor pentru această formă de plasare a unei părți din economiile disponibile la dobânzi competitive. În același timp, este o excelentă variantă de finanțare pentru business-uri și antreprenori care vor să-și extindă afacerile”, a declarat, intr-un comunicat de presă, Mihaela Bîciu, Director General, Tradeville.

„Ne uităm de mai mult timp la oportunitatea de a ne finanța dezvoltarea prin piața de capital din România. Capitalul atras va fi folosit pentru a dezvolta un nou concept de magazin, care va răspunde cerințelor clienților noștri și va aduce inovație pe segmentul de piață ferma, pet-care și gardening”, a declarat Horia Cardoș, fondatorul și administratorul Agroland.

Tranzacția aferentă ofertei în sistemul de tranzacționare administrat de Bursa de Valori București a avut loc pe 6 martie 2020, ceea ce înseamnă că data emisiunii (data la care va avea loc decontarea tranzacției sus-amintite) va fi 10 martie 2020, iar data scadenței finale va fi 10 martie 2025.

Agroland Business System S.A. deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, compusă atât din magazine proprii cât și în franciză. Compania este condusă de omul de afaceri Horia Cardoș care deține și participația majoritară în cadrul acționariatului societății.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri