Agroland Business Systems, cea mai mare rețea de magazine agricole din România, vrea să se listeze la bursă anul viitor, fondatorul evaluând în prezent compania la 10-15 milioane euro. Daca listarea s-ar realiza, Agroland ar fi primul retailer de acest tip care se listează pe Bursa de Valori București.

„Am continuat expansiunea și nu ne-am oprit deloc. În timp ce alții se gândeau la supraviețuiere, noi ne doream expansiune. Ne propunem o majorare de capital social la sfârșitul anului, prin plasament privat de acțiuni, de unde să atragem în jur de 1 milion, 1 milion jumătate de euro, urmând ca anul viitor să listăm compania pe bursă”, spune Horia Cardoș, fondator și director general Agroland.

Cardoș estimează că valoarea de piață a Agroland ajunge în prezent la 10-15 mil. euro, iar în plasamentul privat ar urma să fie vândute aproximativ 10% din titlurile companiei.

„Vom face o majorare de capital subevaluată tocmai pentru a oferi investitorilor șansa ca, în timp, să poată obțină o sumă mai mare. Din punctul meu de vedere, compania valorează mult mai mult. Ne dorim ca Agroland să fie evaluată la o sumă și mai mare, însă vrem să demonstrăm investitorilor că business-ul nostru reprezintă o investiție bună, profitabilă și care are potențial mare de creștere”, a declarat Horia Cardoș, fondator și director general Agroland.

Potrivit reprezentanților companiei, retailerul va investi suma atrasă de pe bursă în construirea și amenajarea a circa două magazine Agroland.

„Achizitia terenului, constructia și stocul reprezintă o investiție de 600.000 euro. În condițiile în care noi am ridicat o investiție de un milion jumătate, acești bani ne vor ajuta pentru a amenaja și construi două magazine și puțin. Nu este o sumă mare. Ceea ce vrem noi este să deschidem compania către investitori cu o participație mică și ulterior participația mea ca fondator se va reduce în timp”, a adăugat antreprenorul.

Agroland Business Systems a obținut în luna martie anul acesta o finanțare de opt milioane lei de la investitorii de pe bursă. Cu afaceri de 133 milioane lei și profit de 2,5 milioane lei în 2019, compania este condusă de omul de afaceri Horia Cardoș care deține și participația majoritară în cadrul acționariatului societății.

Agroland a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 250 de unități, localizate în 29 de județe, și 400.000 de clienți unici/ an. Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la finele lui 2019, și are 220 de angajați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri