“Numirea lui Rino Tizzanini in functia de CEO reprezinta o etapa fireasca in dezvoltarea afacerii Agroland, ajunsa acum la maturitate. Prin delegarea responsabilitatilor operationale catre un manager experimentat, familiarizat cu piata de retail din Romania, cream contexul pentru continuarea cu succes a dezvoltarii afacerii pe care am fondat-o in urma cu 17 ani”, declara Horia Cardos, proprietarul Agroland.

Pana la finalul acestui an Tizzanini are ca obiectiv majorarea vanzarilor pentru fiecare categorie de produse cu 20%. In prezent, reteaua Agroland numara 200 de magazine.

Rino Tizzanini (53 de ani) este cetatean francez si, in prezent, locuieste langa Timisoara. Are studii universitare si postuniversitare in managementul afacerilor la Strasbourg.

Citeste si:

In 2013, Agroland a deschis 25 de magazine, reteaua ajungand la finalul anului la 190 de puncte de desfacere in 28 de judete si la peste 500.000 de clienti. In 2014, compania a continuat extinderea teritoriala, cu inca 10 magazine.

Agroland a fost infiintata in Timisoara in anul 1997 si in trei ani a devenit cel mai mare distribuitor de furaje si pui de o zi din vestul tarii. Dupa anul 2002 a inceput extinderea si catre alte judete, iar din 2004 a fost dezvoltat si sistemul de francize. In prezent, din cele 200 de magazine 20 sunt proprii si 180 sunt magazine operate prin intermediul a 50 de parteneri.

Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 16 mil. euro, in crestere cu 23%.