Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis un set de recomandari companiilor de pe Bursa de Valori București în ceea ce privește răspândirea noului coronavirus (COVID-19). Printre acestea, ASF incurajează companiile să realizeze și să publice rapoarte privind efectele coronavirus asupra activității acestora.

” A.S.F. încurajează emitenții să realizeze o proprie evaluare cu privire la efectele pe care COVID-19 le are/le poate avea asupra activității desfășurate și să întocmească și să publice un document de informare a acționarilor/investitorilor”, se menționează în cadrul unui anunț al ASF.

În ceea ce privește evenimentele societare programate pentru perioada următoare, companiile de pe bursă trebuie să asigure informarea în mod corespunzător a acționarilor și să faciliteze posibilitatea exprimării dreptului de vot în cadrul AGA prin modalitățile alternative participării în mod direct sau prin reprezentant, astfel cum sunt acestea prevăzute de lege (vot prin corespondență, participare prin mijloace electronice de transmisie a datelor).

”Totodată, în contextul dat este esențială asigurarea informării corespunzătoare a acționarilor/ investitorilor în ceea ce privește eventualele informații privilegiate.

În acest sens, informațiile comunicate public de către emitent, prin reprezentanții săi, precum și modalitatea de comunicare a acestora trebuie să îndeplinească criteriile legale, de natură a asigura calitatea/validitatea informațiilor, precum și informarea în mod uniform prin utilizarea canalelor de comunicare consacrate, evitându-se apariția unor situații de acces asimetric la informații relevante în legătură cu emitentul”, menționează oficialii ASF.

Citeste si:
Armeanu, ASF: Pensiile private ale românilor sunt în siguranţă
Armeanu, ASF: Pensiile...

În contextul prezentat, ASF. va urmări îndeplinirea obligațiilor emitenților de a asigura respectarea drepturilor acționarilor/investitorilor (dreptul acționarilor de a participa și vota în cadrul Adunărilor Generale și dreptul de informare), asigurând emitenții de întreg sprijinul instituțional în vederea identificării celor mai bune practici.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FTSE confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE
Setari Cookie-uri