Bursa lansează o platformă de date în timp real pentru investitori

Bursa de Valori București (BVB) a lansat Exchange Live / Bursa în direct 2.0, un terminal desktop web-based accesat prin internet din browser fără a necesita instalarea de software dedicat.

Exchange Live / Bursa în Direct poate fi testat gratuit până la data de 22 mai 2021 de orice persoană își creează cont de utilizator pe website-ul Bursei de Valori București (www.bvb.ro).

Terminalul de vizualizare a pieței oferă caracteristici precum: vizualizare selectivă și simultană a diverse seturi de date (cotații, grafice, știri, performanță instrumente financiare, adâncimea pieței, tranzacții intraday) pentru a avea într-un singur ecran informațiile de interes, interfață personalizabilă drag&drop, „heat maps” pentru vizualizarea rapidă și comparativă a performanței istorice a companiilor din componența indicilor, export de date pentru analiza offline, soluție modernă de realizare a graficelor.

„Vocea investitorilor este în centrul activității Bursei de Valori București și ne dorim să le oferim cele mai bune soluții tehnologice pe care să le utilizeze atunci când își construiesc strategiile de investiții, dar și pentru a fi la curent cu cele mai recente informații despre evoluția instrumentelor pe care le urmăresc. Terminalul este de un real ajutor tuturor celor interesați de investiții, BVB concentrându-se pe accelerarea și adoptarea unor instrumente cât mai complexe și utile investitorilor, pentru a face procesul investițional mult mai facil și accesibil”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Platforma oferă și elementele de analiză tehnică, terminalul cuprinzând zeci de indicatori, comparator pentru instrumente și indici, alerte de prețuri, liste personalizabile cu instrumente financiare, registrul de ordine pe mai multe nivele de preț, topuri de tranzacționare și date curente de tranzacționare pentru toate tipurile de instrumente și toate piețele. De asemenea, este posibilă crearea unui portofoliu virtual pentru cei care doresc să testeze diverse strategii de investiții fără a-și investi efectiv și banii în instrumentele respective.

Citeste si:
Dividende 2021: Câți bani vor distribui marile companii de pe bursă
Dividende 2021: Câți bani vor...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri