Vifrana, producătorul românesc de vin ecologic, se va lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul BIOW.

Finanțarea, în valoare de 9,5 milioane lei, obținută de Vifrana în decembrie 2020, prin plasament privat de acțiuni, a fost folosită pentru rambursarea unui credit CEC Bank, rebrandingul companiei și demararea planului de investiții în noi tehnologii.

Prin listarea la BVB, Vifrana urmărește creșterea crește vânzările pe piețe externe și de extinderea pe piețe noi, ce permit marje de profit mai mari, în contextul investițiilor în tehnologie și a dezvoltării de noi produse.

„Pentru perioada 2020-2030, prognozele pe piața internațională de vin ecologic arată medii de creștere anuală între 8% - 12%. Țările europene dezvoltate au un consum de vin ecologic cuprins între 10 -20%, în țările nordice fiind chiar mai mare. În România credem că a ajuns la 2,5%”, declară Octavian Vucmanovici, CEO și cofondator Vifrana.

Citește și Vinul ecologic: cum se obține și cum se deosebește de cel convențional.

Anul 2021, unul promițător pentru Vifrana

În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, o creștere de peste 30% față de anul precedent. Pentru primul trimestru din 2021, Vifrana raportează o creștere de 41% a cifrei de afaceri față de perioada similară a anului trecut, în contextul extinderii portofoliului de produse și a creșterii exporturilor.

Citește și De ce criterii să ții cont pentru a cumpăra un vin de calitate.

„Ne vom concentra pe piețele existente, precum Germania, care este principala țară de export pentru noi, dar și pe piețe noi precum Marea Britanie și Japonia. În prezent, exporturile reprezintă 25% din veniturile companiei”, precizează Octavian Vucmanovici.

Vifrana este un producător din România care vinde vinuri vinificate tradițional, fără drojdii sau aditivi industriali, din struguri bio, culeși manual. Draculette Blanc – Sauvignon Blanc și Draculette Rose – Cabernet Sauvignon sunt listate permanent în marile rețele de retail.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri