Programul Made in Romania, inițiat de Bursa de Valori București, şi-a desemnat cele 15 companii finaliste ale ediţiei din acest an, cele mai multe fiind din sectorul IT&C, iar restul activând în comerţ, construcţii, sănătate, servicii financiare, agricultură şi industria prelucrătoare.

Pentru prima oară de la lansarea programului Made in Romania a fost acordat şi un premiu special pentru susţinerea antreprenoriatului românesc. Companiile finaliste au fost premiate în cadrul unei Gale care a avut loc joi seara.

"Pentru a patra oară deja, celebrăm antreprenoriatul românesc, inovaţia şi dedicarea. Pentru că aceasta este esenţa programului Made in Romania, dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti. Cea de-a patra ediţie a programului aduce în prim plan atât afaceri mature, cât şi companii inovatoare, cu potenţial remarcabil de creştere. Vă invit să le cunoaştem poveştile de succes şi să le urmărim evoluţia. Sunt mai mult ca sigur că ne vor surprinde şi, cu ajutorul întregii comunităţi ai pieţei de capital, aceste echipe antreprenoriale vor continua să dezvolte afaceri extraordinare în România", a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Cele 15 companii finaliste şi câştigătoarea premiului special sunt: Agricola Internaţional, Artesana International, Dacia Plant, Druid, Elefant Online, Elis Pavaje, Fortech, Grande Gloria Production, One United Properties, Plant an App, Roca X, SanoPass, Secom, SeedBlink, Zitec şi Radio Guerrilla.

Companie

Domeniu de activitate

1

Agricola Internațional

Una dintre cele mai mari companii de produse alimentare din România.

2

Artesana International

Producător de lactate artizanale.

3

Dacia Plant (votul publicului)

Pionier al industriei de suplimente alimentare din România.

4

Druid

Dezvoltator de asistenţi virtuali inteligenţi cu implementări în cloud, hybrid sau on-premise.

5

Elefant Online

Retailer online, cunoscut pentru site-ului elefant.ro - „Mallul online al familiei tale”.

6

Elis Pavaje

Liderul pieței de pavaje din România.

7

Fortech

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din Transilvania.

8

Grande Gloria Production

Producător de cosmetice, șervetele umede, dezinfectanți.

9

One United Properties

Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București.

10

Plant an App

Platformă low-code care permite oricui să dezvolte sisteme software.

11

Roca X

Vehicul investițional local care identifică și susține idei și companii inovative fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea unor nevoi reale și actuale.

12

SanoPass

SanoPass este platforma care digitalizează și integrează serviciile medicale de prevenție prin reteaua de 850 de clinici.

13

Secom

Secom este trendsetter și lider în soluții naturale de medicină integrativă.

14

SeedBlink

Platformă de investiții în startup-urile tech.

15

Zitec

Oferă consultanță și dezvoltare software, digital marketing, cloud computing, e-commerce, UX&UI, Cybersecurity, DevOps.

16

Radio Guerrilla

Premiu special Made in Romania: Postul de radio al antreprenorilor.

"Conceptul Made in Romania a fost transformat şi îmbunătăţit constant din 2017 până acum, iar prin lansarea platformei Made in Romania dorim să transformăm programul într-un spaţiu unde companiile să aibă acces la toate mecanismele necesare pentru dezvoltare. Rezultatele Made in Romania în termeni de finanţare - şase companii listate la bursă şi obligaţiuni în valoare totală de 77,7 milioane de euro - ne impulsionează să mergem mai departe şi să dezvoltăm acest program dedicat conectării mediului de business cu piaţa de capital", a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

Cele 15 companii finaliste din acest an au fost stabilite atât prin votul publicului, cât şi de un juriu format din 12 experţi în diverse domenii ale economiei. Compania care a intrat direct în finala prin votul publicului este Dacia Plant, care a primit 1.111 voturi prin platforma www.investingromania.com dintr-un total de 9.012 voturi valide. Sesiunea de vot public s-a derulat în perioada 4-31 august. În urma întâlnirii juriului din 1 septembrie au fost selectate celelalte 14 companii finaliste, dintr-un total de 50 de companii semifinaliste. Premiul special al ediţiei din acest an a Made in Romania a fost acordat Radio Guerrilla, "Postul de radio al antreprenorilor", pentru implicarea şi susţinerea antreprenorilor români.

Din 2017 până acum, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piaţa de capital prin intermediul programului Made in Romania. Ca urmare a participării în program, şase companii s-au listat la bursă: Norofert (NRF), 2Performant Network (2P), Safetech Innovations (SAFE), IHUNT Technology Import-Export (HUNT), Agroserv Măriuţa (MILK), Visual Fan (ALW), iar şapte au emis şi listat la bursă obligaţiuni pentru finanţarea planurilor de dezvoltare, în valoare totală de 77,7 milioane euro.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucureşti în 2017, pentru a identifica şi promova companiile de top din România.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri