ABN Systems International, unul dintre principalii jucători din piața de accesorii telecom și produse Smart Home din România, care deţine brandul de accesorii IT&C și produse Smart Home, Tellur, a încheiat prima ofertă publică inițială primară (IPO) de vânzare de acțiuni din istoria pieței AeRO a Bursei de Valori București. Compania a reușit să atragă 5,5 mil. lei de la investitori. Inițial, compania vroia să atragă 30 mil. lei de la investitori pentru ca IPO-ul să fie considerat unul de succes, însă cifra a fost micșorată la 3 mil. lei în timpul ofertei.

Derulată în perioada 15 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, oferta a fost intermediată de brokerii de la TradeVille. Asistența juridică pentru derularea în bune condiții a ofertei a fost asigurată de Victor Stănilă - Cabinet de Avocat și de Bogdan Dumitru - Cabinet de Avocat. Relațiile publice și comunicarea au fost asigurate de Market Cap PR.

În ofertă au fost subscrise 1.059.434 de acțiuni, numărul total de subscrieri fiind de 859. Prețul final stabilit în ofertă a fost de 5,18 lei/acțiune. În urma încheierii ofertei, capitalizarea anticipată a ABN Systems International se situează la 99 mil. lei, adică 20 mil. euro.

Fondurile atrase în ofertă vor fi folosite pentru susținerea nevoilor de creștere a cifrei de afaceri, având în vedere contextul de business și potențialul anticipat de extindere a piețelor externe. Pe lângă intenția de a folosi resursele atrase în vederea obținerii de capital de lucru adițional, ABN Systems International ia în considerare potențiale investiții și achiziții de branduri sau companii care prezintă sinergie cu modelul de business actual.

ABN Systems International va face demersurile necesare listării acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul ABN. Listarea va fi asistată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

“Apreciem încrederea arătată, de peste 850 de investitori, în business-ul ABN Systems International și în potențialul nostru de creștere, mai ales pe piețele internaționale. Le mulțumim celor care au venit alături de noi în acționariatul companiei și ne ajută să facem acest prim pas pe piața de capital. În continuare, credem în finanțarea prin mecanismele bursiere și în faptul că rezultatele noastre, mai ales cele obținute prin brandul propriu, Tellur, vor convinge și alți investitori, în viitor”, a declarat, într-un comunicat de presă, George Barbu, CEO, ABN Systems International

Alături de propriul brand, Tellur, ABN Systems International distribuie peste 170 de branduri internaționale în 25 de țări de pe 4 continente, având un portofoliu de peste 30.000 de produse. Exporturile, care au deja o pondere de peste 52% din totalul cifrei de afaceri a companiei, au crescut cu 114% în primul semestru din 2021 (față de perioada similară din 2020). ABN Systems International își propune o extindere accelerată a canalelor de vânzare externe, atât prin accesarea unor noi piețe (India, Turcia, statele din Orientul Apropiat și din fosta URSS din 2022), cât și prin consolidarea celor actuale.

Fondată în 2002, ABN Systems International, deţinătoarea brandului Tellur şi unul dintre liderii pieţei de distribuție a produselor şi accesoriilor IT&C din România, oferă soluţii integrate de mobilitate, infrastructură IT şi de stocare, sisteme de supraveghere video, echipamente şi automatizări industriale. Compania a investit intensiv în automatizarea proceselor, transferul electronic de date, trasabilitatea stocurilor, mărirea capacității de depozitare și întărirea echipei, ceea ce i-a permis, alături de expertiza acumulată în cei peste 19 ani de activitate, să dezvolte parteneriate valoroase cu jucători globali de referință. Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse și accesorii IT&C, ABN Systems este prezentă deja pe piețe din peste 25 țări, de pe 4 continente, și își propune o extindere accelerată a canalelor de vânzare externe, atât prin intrarea pe noi piețe, cât și prin consolidarea celor actuale.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri