Transilvania Investments (TRANSI), până de curând SIF Transilvania (SIF3), a finalizat procesul de rebranding, iar conducerea companiei a bătut palma cu o serie de consultanți și antreprenori din sectorul turistic, printre care și Dragoș Anastasiu, pentru a ”regândi” portofoliul puternic concentrat pe acest domeniu.

Acționarii companiei au decis în luna ianuarie anul acesta să modifice numele SIF Transilvania în Transilvania Investments Alliance, în vreme ce simbolul bursier a fost schimbat din SIF3 în TRANSI. Societate administrează o avere de 1,4 mld. lei și are o istorie de peste 22 de ani la Bursa de Valori București (BVB).

”Odată cu acest rebranding vrem ca oportunitățile de investiții să nu treacă pe lângă noi. Vrem să dezvoltăm portofoliul de Prive Equity și Venture Capital. De asemenea, vrem să reanalizăm și să dezvoltăm portofoliul de turism. Am semnat recent un contract cu un consorțiu (n.red. cu expertiză în sectorul turistic) pentru a vedea cum putem să ne setăm mai departe”, a declarat Radu Roșca (foto), președintele executiv Transilvania Investments.

Suntem cel mai mare proprietar de camere de hotel din România, cu 8.000 de camere, și vrem să construim turism în România cu o mentalitate nouă

Paul Prodan, președinte Transilvania Investments

Fondul de investiții are aproximativ 30% din portofoliu concentrat pe acțiuni din sectorul bancar și 22% pe acțiuni din sectorul turistic. Anterior, SIF Transilvania era cunoscut în piața ca fiind un SIF al sectorului turistic, majoritatea deținerilor fiind hoteluri din fosta perioadă comunistă, moștenite la înființarea Fondului Proprietății Private III Transilvania (care ulterior a devenit SIF Transilvania) din ani ’90.

Printre cele mai importante dețineri în sectorul turistic ale Transilvania Investments se află cele de la Turism Felix, THR Marea Neagră și Turism Covasna.

Această regândire a portofoliului nu înseamnă neaparăt ca vom scoate la vânzare portofoliul pe turism. Vom discuta cu consultanții și vom vedea în ce măsură putem să dezvoltăm sau rebalansăm portofoliul turistic. În orice caz, ne vom uita mai atenți la investiții de private equity”, a explicat Roșca.

Dragoș Anastasiu, preşedintele Alianţei pentru Turism și unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din turismul local, face parte din echipa de consultanți care va colabora cu Transilvania Investments.

”Recunosc că inițial ne-am uitat cu diverse sentimente la SIF Transilvania, însă ulterior am fost impresionați de faptul că noua conducere a Transilvania Investments este deschisă către spiritul antreprenorial. Am fost invitați să colaborăm pentru a trasa o nouă strategie pentru Transilvania Investments”, a spus Dragoș Anastasiu.

”Vom învăța din greșelile trecutului și nu vrem să le mai repetăm. Suntem cel mai mare proprietar de camere de hotel din România, cu 8.000 de camere, și vrem să construim turism în România cu o mentalitate nouă”, a declarat Paul Prodan, președintele Consiliului de Supraveghere Transilvania Investments.

În ultimul an, odată cu numirea unei noi echipe la conducerea fondului și pornirea procesului de rebranding, Transilvania Investments s-a concentrat pe identificarea potențialului oferit de fiecare dintre sectoarele în care fondul are active semnificative, în principal turism, imobiliare, financiar și industrial. Compania și-a intensificat procedurile de exit dintr-o serie de companii pentru a se concentra pe proiectele majore în care este implicată. De asemenea, au fost făcuți primii pași în susținerea unor proiecte noi, din sectoare inovative, Transilvania Investments regăsindu-se, în prezent, ca investitor în mai multe companii din zona tech.

Transilvania Investments este în prezent evaluată pe bursă la circa 689 mil. lei.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri