Acțiunile Netflix au scăzut cu 35% după ce compania a dezvăluit o scădere bruscă a numărului de abonați și a avertizat că alte milioane sunt gata să renunțe la serviciul de video streaming.

Această cădere a „șters” peste 50 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei, după ce experții afirmaseră că aceasta se confruntă cu o luptă pentru a reveni pe drumul cel bun, scrie BBC.

Netflix se confruntă cu o concurență intensă din partea rivalilor de streaming, dar compania a fost lovită și după ce a crescut prețurile, precum și de abandonarea afacerii de pe teritoriul Rusiei. Cu toate acestea, unii pun la îndoială planurile sale de a stimula revenirea, care includ promovarea unui serviciu gratuit.

Netflix a afirmat că intenționează, de asemenea, să restrângă partajarea parolelor, estimând că peste 100 de milioane de gospodării folosesc serviciul oferit fără să plătească vreun ban.

Citește și: Netflix pierde clienți și nu vrea să te mai lase să împarți contul cu prietenii

Pe seama îngrijorării, unul dintre cei mai cunoscuți investitori ai Americii, William Ackman, și-a vândut investiția sa de 1,1 miliarde de dolari în acțiunile Netflix, înregistrând o pierdere de peste 400 de milioane de dolari.

Fondul său speculativ Pershing Square Capital Management cumpărase acțiunile cu doar trei luni în urmă. Într-o scurtă declarație, Ackman a spus că deși planurile Netflix de a-și schimba modelul business aveau sens, investiția în companie i s-a părut prea riscantă.

„Deși afacerea Netflix este fundamental simplu de înțeles, în lumina evenimentelor recente, ne-am pierdut încrederea în capacitatea noastră de a prezice perspectivele viitoare ale companiei cu un grad suficient de certitudine”, a scris el.

Într-o actualizare de tranzacționare de de zilele trecute, Netflix a declarat că numărul total de abonați a scăzut cu 200.000 în primele trei luni ale anului 2022, fiind mult sub ținta sa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri