Sipex Company (SPX), companie care activează în domeniul distribuției materialelor și finisajelor pentru construcții, a debutat vineri, 3 iunie, pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București.

Listarea companiei a fost precedată de plasamentul privat prin care compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 170,6 milioane lei.
Sipex este a zecea companie care se listează pe piața AeRO de la începutul acestui an.

„Suntem în acest moment a doua companie de distribuție a materialelor de construcții din România și vrem să ne consolidăm această poziție. Acționăm în 3 canale de vânzare și anume: retail tradițional, business to business și on-line”, a declarat, într-un comunicat de presă, Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company.

Sipex a derulat în data de 24 februarie 2022 un plasament privat de acțiuni, în cadrul căruia au participat 53 de investitori, dintre care 37 de persoane fizice și 16 persoane juridice. Compania a emis un număr de 16.595.656 acțiuni ordinare în cadrul operațiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acțiune, la un preț de subscriere de 0,64 de lei/acțiune. În urma plasamentului privat, Sipex a atras de la investitori suma de 10,6 milioane lei. Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Sipex a fost fondată în anul 1997 și are în prezent o echipă formată din aproape 300 de angajați. Compania beneficiază de reprezentare și distribuție la nivel național prin rețeaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale țării, funcționând ca puncte de lucru și de desfacere. Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul curs sunt deschiderea de noi puncte de lucru, lansarea noului magazin online sipex.ro, implementarea noii identități vizuale la nivelul întregii companii, completarea pachetului de produse cu furnizori noi, producători interni dar si externi. În viitor, compania își propune să facă trecerea pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri