Elon Musk a lansat un anunț neașteptat în urmă cu câteva zile, prin care transmite că renunță la decizia de a cumpăra Twitter, o înțelegere care se ridică la 44 de miliarde de dolari. Ca răspuns, acțiunile Twitter au 6,9 înainte de prima ședință de tranzacționare.

Cel mai bogat om al lumii a șocat din nou lumea cu anunțul lansat în weekend prin care și-a retras intenția de a mai cumpăra Twitter, una dintre cele mai influente rețele sociale din lume. Pe piețele de capital, răspunsul a venit deja: acțiuni în scădere cu 6,9% ale Twitter, înainte de ședința de tranzacționare de luni. Încă din 13 aprilie 2022, ziua în care Elon Musk anunța că a bătut palma pentru achiziția platformei sociale, acțiunile companiei au scăzut cu 25% până în prezent, scrie Business Insider.

Elon Musk, proprietarul Tesla şi SpaceX, a informat Twitter că reziliază acordul încheiat cu consiliul de administraţie pentru achiziţionarea reţelei sociale din cauza informaţiilor „false şi înşelătoare” despre companie. Bret Taylor, preşedintele Twitter, a afirmat că va intenta o acţiune în instanță pentru „a face să fie respectat acordul” de achiziţionare semnat cu Elon Musk.

„Timp de aproape două luni, Elon Musk a căutat datele și informațiile necesare pentru „a face o evaluare independentă a prevalenței conturilor false sau spam pe platforma Twitter”, au spus reprezentanții legali ai lui Elon Musk.

Nu este prima dată când Musk își exprimă îngrijorarea cu privire la numărul de conturi false pe Twitter. În mai, el a spus că acordul de preluare nu va merge înainte decât dacă va primi dovada că mai puțin de 5% dintre conturile de Twitter sunt roboți.

„Nu credem că Twitter va fi capabil să furnizeze informații care să-l liniștească în cele din urmă pe Musk, deoarece entuziasmul său față de înțelegere pare să scadă”, a declarat Angelo Zino, analist la CFRA Research.

Analiștii au spus că prețul acțiunilor Twitter va continua, probabil, să scadă, dacă Elon Musk nu revine asupra deciziei sale privitoare la acordul de 44 de miliarde de dolari, prin care să preia Twitter.

„Cu excepția cazului în care Twitter este dispus să-și reducă oferta cu cel puțin 15% până la 20%, credem că Musk nu se va reîntoarce asupra decizie, ceea ce va duce la acțiuni de 26 de dolari”, a mai precizat Angelo Zino.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri