Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar, anunță că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de Ofertă Publică Inițială (IPO) al companiei. Astfel, Meta Estate Trust va desfășura IPO-ul în vederea majorării capitalului social și, ulterior, al listării pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în perioada 20 iulie – 02 August 2022.

Noile acțiuni pot fi subscrise la 1,14 lei/acțiune în prima săptămână, respectiv 1,20 lei/acțiune în cea de-a doua săptămână de subscriere.

Compania vizează majorarea capitalului social cu 25 de milioane de lei, o creștere cu 33% comparativ cu capitalul social actual. Meta Estate Trust va oferi astfel investitorilor din piața de capital posibilitatea de a achiziționa un număr maxim total de 25 de milioane de acțiuni. De asemenea, prețul de subscriere este de 1,2 lei/acțiune, un preț cu discount față de evaluarea companiei de 1,58 lei/acțiune. Mai mult de atât, în perioada 20 – 26 iulie, compania va oferi un discount suplimentar de 5% din prețul de subscriere, ajungând astfel la 1,14 lei/acțiune.

Citiți și un interviu cu fondatorul Eugen Voicu.

Potrivit companiei, valoarea minimă de subscriere este de 5.000 de acțiuni, în timp ce, în cazul suprasubscrierii, pentru a se determina numărul de acțiuni ce revine fiecărui investitor, se va folosi metoda de alocare pro-rata. În cadrul ofertei publice inițiale, Meta Estate Trust beneficiază de asistența juridică a Popovici, Nițu, Stoica & Asociații, în timp ce evaluarea companiei a fost realizată de Veridio. De asemenea, BRK Financial Group asigură intermedierea.

Retail jobs

„Realizarea IPO-ului, urmat de listarea pe piața secundară a Bursei de Valori București a fost, încă de la început, parte din strategia de business a companiei deoarece ne dorim să punem la dispoziția celor interesați de piața imobiliară o alternativă atractivă investițiilor tradiționale ce oferă protecție la inflație în contextul economic actual și, de asemenea, lichiditatea oferită de piața de capital”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.

Potrivit afirmațiilor sale, fondurile obținute în urma ofertei publice inițiale derulate vor fi direcționate către creșterea portofoliului de active al companiei și dezvoltarea de noi linii de business.

„Din poziția de pionier pe segmentul de profil, ne dorim să fructificăm inteligent oportunitățile oferite de piață, de aceea sumele obținute în urma ofertei de acțiuni vor fi utilizate pentru creșterea, consolidarea și lărgirea portofoliului de active. În contextul de piață actual, în care investițiile imobiliare reprezintă active de refugiu, modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigură o diminuare a riscurilor prin diversificare atât geografică, cât și pe segmente de piață, dar mai ales printr-o rotație rapidă a capitalului”, a mai spus Eugen Voicu.

Citeste si:
FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet, vrea să se listeze...
FORT, noua companie de...

Acesta a subliniat că un alt avantaj al Meta Estate Trust, odată cu listarea pe bursă, este dat de faptul că investitorii se vor bucura de lichiditate pentru o clasă de active tradițional ilichidă.

Reprezentantul companiei a mai afirmat, de asemenea, că acționarii reprezentând peste 50% din capitalul actual al companiei și-au luat angajamentul de a nu-și vinde acțiunile pe o perioadă de minim 6 luni de la listarea la bursă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri