Meta Estate Trust (MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, anunță încheierea celei mai importante investiții de până acum, în proiectul imobiliar Smart Residence Lujerului, din București. În urma exit-ului, Meta Estate a încasat 4,8 mil. euro.

Compania, cu un model de business ce creează o punte între piața imobiliară și cea de capital, a investit, în septembrie 2021, 4 milioane de euro în cadrul ansamblului rezidențial din zona Lujerului din Capitală.

Având în vedere diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare, randamentul brut realizat odată cu acest exit a fost de 20% raportat la euro.

“Suntem mereu în căutare de noi oportunități în piața imobiliară. Încasările obținute în urma exit-ului din Smart Residence Lujerului vor fi direcționate către dezvoltarea business-ului. În acest moment avem un pipeline solid de proiecte în care suntem în diverse stadii de negociere”, a precizat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

Potrivit afirmațiilor sale, în acest moment compania are investiții în 18 proiecte imobiliare în mai multe orașe din țară. De asemenea, compania a început să comercializeze deja și unitățile achiziționate în cadrul proiectelor Avrig 7, Parcului 20, Aviației Park și Mobexpert Homes din București.

Meta Estate Trust, companie fondată de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și cea de real estate, și-a început activitatea în urmă cu puțin peste un an. Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare. Compania a derulat două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

Începând cu data de 29 August 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET.

Sursa foto: Smart Residence Lujerului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri