Meta Estate Trust (MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a intrat într-un parteneriat alături de Rock Development Holding în vederea unei dezvoltări imobiliare în Poiana Brașov.

„Ne bucurăm să anunțăm intrarea în acționariatul Societății Rock Mountain SA alături de Rock Development Holding. Meta Estate Trust va contribui, prin implicarea în acest proiect imobiliar, la dezvoltarea stațiunii Poiana Brașov. Astfel, reconfirmăm faptul că alegem să investim în cele mai reprezentative proiecte imobiliare care pot transforma România”, a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

„Parteneriatul strategic cu Meta Estate Trust ne asigură nu doar o resursele financiare necesare în fazele incipiente ale proiectului, ci și avantajul de a lucra cu o echipă multidisciplinară, cu expertiză pe mai multe segmente ale pieței imobiliare”, a declarat Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding.

Meta Estate Trust este o companie fondată acum un an de un grup de antreprenori cu experiență în imobiliare și piața de capital.

Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare. Compania a derulat două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.

De la înființare și până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 21 milioane de euro în 24 de proiecte imobiliare.

Rock Development Holding este un dezvoltator autohton consacrat, implicat în mai multe dezvoltări imobiliare de regenerare urbană a unor zone din București. Compania a finalizat Politehnică Park Residence, un proiect rezidențial fanion pentru polul imobiliar Grozăvești - Politehnică, cu 434 de apartamente, și dezvoltă, în prezent, Avrig Park Residence, cel mai amplu proiect rezidențial aflat în dezvoltare în imediata apropiere a Bucur Obor, care va reuni 357 de apartamente, dintre care prima fază, cu 122 de locuințe, a fost deja finalizată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri