Active în valoare de aproximativ 125 de miliarde de dolari au părăsit industria fondurilor speculative în 2022, arată datele publicate vineri de Hedge Fund Research (HFR), o nouă dovadă a prejudiciilor create de volatilitatea cu care s-au confruntat fondurile speculative anul trecut, transmite Reuters, conform Reuters.

Potrivit HFR, investitorii s-au răzgândit anul trecut când a venit vorba să îşi pună banii în fonduri speculative, ceea ce a dus la ieşiri nete de active în valoare de 55 de miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare ieşire de capital cu care s-a confruntat industria fondurilor speculative începând din 2016.

Situaţia din 2022 contrastează dramatic cu cea din 2021, când industria fondurilor speculative a înregistrat intrări nete de capital în valoare de 15 miliarde de dolari. Inflaţia ridicată, majorările agresive de dobândă ale băncilor centrale şi invadarea Ucrainei de către Rusia au perturbat pieţele mondiale pe parcursul anului trecut, investitorii dintr-o gamă largă de active fiind nevoiţi să facă faţă unui volatilităţii fără precedent în ultimii ani.

De asemenea, anul trecut investitorii au scos active în valoare de 40,4 miliarde de dolari din fondurile speculative care cumpără şi vând acţiuni, aceasta fiind şi strategia care a înregistrat cele mai slabe performanţe, cu pierderi de 112,5 miliarde de dolari. În pofida performanţelor combinate solide ale fondurilor care fac tranzacţii pe baza indicatorilor macroeconomice, jucătorii instituţionali au scos 15 miliarde de dolari din aceste fonduri, arată datele publicate de Hedge Fund Research (HFR).

Amploarea industriei fondurilor speculative a crescut cu 44 de miliarde de dolari în trimestrul patru al anului trecut, până la 3.830 miliarde de dolari, a informat HFR. "Strategiile care şi-au demonstrat capacitatea de a traversa actuala volatilitate extremă de pe piaţă ar putea să atragă capital", a subliniat preşedintele HFR, Kenneth J. Heinz.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri