Oferta Publică Inițială (IPO) a companiei Agricover Holding a eșuat în special din cauza faptului că investitorii instituționali nu au fost suficient de interesați de companie. Acesta este primul eșec al unui IPO pe Bursa de Valori București din ultimii 10 ani.

”Consiliul de Administrație al Agricover Holding a hotărât să nu continue procesul de listare a acțiunilor la Bursa de Valori București ca urmare a faptului că, în condițiile de piață actuale, nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuți inițial”, spun reprezentanții Agricover.

Oferta a fost intermediată de casa de brokeraj Tradeville, ca agent de retail și de Wood &Co., firmă care a fost coordonator global unic. Potrivit Tradeille, un număr record de investitori de retail (3.000) au subscris oferta, însă pe tranșa de instituționali interesul nu a fost foarte ridicat.

IPO-ul Tradeville valora maximum 416 mil. lei, iar investitorii de retail au subscris 52% (22 mil. lei) din tranșa pe care o aveau alocată.

"Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geo-politic, macroeconomic, și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile știind că modelul nostru de afaceri inovator va asigura profitabilitatea și ritmul de creștere urmărite. Suntem in continuare dedicați respectării celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, continuând în același timp angajamentul nostru de a promova inovația în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți investitorii care au participat la acest proces", a declarat Liviu Dobre, CEO la Agricover Holding.

În anul 2022, grupul Agricover a înregistrat un profit net atribuibil acționarilor de circa 83 mil. lei (profit net total de circa 90 mil. lei) și o cifră de afaceri de 2,54 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri