Bursele europene au crescut vineri, iar indicele principal din Germania a atins un nivel ridicat record, pe fondul optimismului referitor la un acord privind plafonul datoriei publice a SUA, care a încurajat investitorii să cumpere active mai riscante, transmite Reuters.

Indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, care include cele mai importante 40 de companii din Germania, înregistra vineri o creştere cu 0,8%, ajungând la valoarea de 16.293,68 puncte, depăşind precedentul nivel ridicat record de 16.290,19, din noiembrie 2021, conform Agerpres.ro.

"Datele sugerează că sporeşte încrederea în economia europeană, iar PIB-ul global se îndreaptă spre o aterizare lină. Şi alte pieţe bursiere înregistrează evoluţii foarte bune, indicele Nikkei al Bursei din Japonia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 33 de ani, iar indicele Nasdaq al Bursei de la New York a depăşit nivelul de 12.600 puncte", a apreciat Michael Hewson, analist la CMC Markets.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,7%, ajungând la cel mai mare nivel din ultimul an, iar majoritatea sectoarelor economiei europene înregistrau creşteri, în special acţiunile companiilor tehnologice. Producătorii de semiconductori AMS şi Nordic Semiconductor au urcat fiecare cu peste 5%.

Datele publicate vineri arată că preţurile de producţie în Germania au înregistrat în aprilie cel mai lent ritm anual de creştere din ultimii doi ani, un semn că inflaţia s-ar putea atenua şi mai mult în cea mai mare economie europeană.

Sursa foto: GH Studio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri