Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente rambursării principalului pentru titlurile de stat emise în cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanţelor.

"Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 26 iunie 2023, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 lei/ instrument financiar pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central.
Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15 iunie 2023", se spune în comunicat.

De asemenea, Depozitarul Central distribuie, începând cu data de 26 iunie 2023, sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 euro/ instrument financiar pentru titlurile de stat adresate emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306AE). Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15 iunie 2023.

Tot de luni, Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente Cupon 1 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306AE). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente Cupon 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 1,40 euro.

Totodată, Depozitarul Central distribuie, începând de luni, sumele de bani aferente Cupon 1 pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2506A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente Cuppon 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 7,80 lei.

Începând de luni, 26 iuni, Depozitarul Central distribuie şi sumele de bani aferente cuponului 1 pentru titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2406AE). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 2,30 euro.

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 26 iunie 2023, distribuie sumele de bani aferente cuponului 1 pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2306A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărui titlu de stat este de 7,20 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15 iunie 2023.

Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Sursa foto: Depozitarul Central

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri