Fondul Proprietatea (FP) va oferi 0,6319 lei pentru fiecare acțiune răscumpărată în următorul program de buy-back anunțat. Fondul vrea astfel să își răscumpere 12% din acțiuni pe care apoi să le anuleze, un proces menit să ducă la creșterea prețului acțiunilor și răsplătirea indirectă a acționarilor FP.

Prețul de răscumpărare era cu 51,7% mai mare decât cel la care acțiunile FP se tranzacționau înainte de anunț (0,4165 lei). Acțiunile Fondului au crescut puternic după anunț, iar miercuri își continuau creșterea (+3,4% la ora 11:00) ajungând la 0,4760.

Fondul va răscumpăra 670 de milioane de acţiuni. Oferta se derulează între 31 octombrie şi 5 decembrie 2023.

Important de menționat că în astfel de situații Fondul primește de obicei cereri de răscumpărare mai multe decât acțiunile vizate în program. În această situație, un acționar care, de exemplu, a scos la vânzare 100 de acțiuni, va putea să vândă în ofertă doar 60. Cifrele menționate sunt simple exemple, adevărata proporție urmând să fie calculată de Fondul Proprietatea la finalul ofertei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri