Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat accelerarea programului de rascumparare derulat de Fondul Proprietatea (FP), prin care acesta va prelua 4,35% din propriile actiuni, pachet evaluat la 447 milioane lei (10,1 milioane euro), informeaza Mediafax.

Compania Franklin Templeton, administratorul FP, a anuntat pe 25 septembrie ca vrea sa accelereze programul de rascumparare de actiuni Fondul Proprietatea, prin lansarea unei oferte de cumparare pentru un pachet reprezentand 4,35% din titluri. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, pachetul este evaluat la 447 milioane lei (100,1 milioane euro).

Actiunile FP au fost suspendate joi de la tranzactionare, in jurul orei 13:30, pentru informarea investitorilor privind pozitia ASF referitoare la intentia de accelerare a programului de rascumparare.

La momentul suspendarii, ora 13:25, actiunile FP se tranzactionau la un pret de 0,745 lei, in crestere cu 0,68%. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 10,26 miliarde lei (2,3 miliarde euro).

Titlurile au atins vineri un nou maxim istoric, de 0,7805 lei, in cadrul unor tranzactii cu volume ridicate, in special datorita intentiei de rascumparare de actiuni.

Citeste si:
ASF admite ca soferii aleg asigurarile RCA in functie de pret
ASF admite ca soferii aleg...

Oferta va face parte din programul de rascumparare lansat in luna aprilie de Fondul Proprietatea si in care este vizata achizitia unui pachet reprezentand cel mult 8% din toate titlurile FP.

Daca FP va rascumpara pachetul de 4,35% vizat in oferta de cumparare, va ajunge sa detina 7,82% din propriile actiuni.

Fondul a suspendat la 23 septembrie programul de rascumparare, iar oferta de cumparare ar urma sa fie derulata prin BCR si casa de brokeraj Wood&Company Financial Services, prin care a fost efectuat si programul de rascumparare inceput in aprilie.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011.

Citeste si:
Fondul Proprietatea critica o fuziune Hidroelectrica-CE Oltenia
Fondul Proprietatea: Fuziunea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Scandal pentru voucherele de vacanta de la Salrom