Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat joi documentul de oferta. Oferta se va derula in perioada 15 octombrie - 4 noiembrie, prin BCR si casa de brokeraj Wood&Company Financial Services.

Franklin Templeton, administratorul FP, a anuntat pe 25 septembrie ca vrea sa accelereze programul de rascumparare de actiuni, prin lansarea unei oferte de cumparare pentru un pachet reprezentand 4,35% din actiunile FP. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, pachetul este evaluat la 447 milioane lei (100,1 milioane euro).

Actiunile FP au fost suspendate joi de la tranzactionare pentru informarea investitorilor privind aprobarea programului de rascumparare.

Citeste si:

La momentul suspendarii, ora 13:25, actiunile FP se tranzactionau la un pret de 0,745 lei, in crestere cu 0,68%. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 10,26 miliarde lei (2,3 miliarde euro).

Actiunile au atins vineri un nou maxim istoric, de 0,7805 lei, in cadrul unor tranzactii cu volume ridicate, in special datorita intentiei de rascumparare de actiuni.

Oferta va face parte din programul de rascumparare lansat in luna aprilie de Fondul Proprietatea, prin care se urmareste preluarea a cel mult 8% din actiunile FP.