Aquila (simbol bursier AQ), companie care furnizează servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale firmei Romtec Europa SRL (Romtec).

Romtec este o companie românească ce produce lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor, fiind prezentă pe piața locală de 30 de ani. Producătorul deține în total 20 de branduri, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert și o unitate de producție în Iași.

Tranzacția va trebui să obțină avizele necesare din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de 3,2 milioane de euro din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale, anunță reprezentanții Aquila printr-un comunicat de presă.

Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții (...) Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești.

Cătălin Vasile, CEO Aquila

Romtec Europa SRL este în prezent deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC SRL și 20% de FLM Group Green MTC SRL. La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

Aquila a înregistrat în primele șase luni ale anului 2023, venituri de 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului 2022. Această creștere semnificativă a fost susținută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al companiei a ajuns la 42 milioane de lei, înregistrând o creștere de 29%. Rezultatele aferente primelor 9 luni din 2023 vor fi publicate în data de 13 noiembrie 2023, anunță compania.

Sursa foto: Aquila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri