"Guvernul rus a prevazut un buget mare, de aproximativ 40 de miliarde de ruble, pentru sustinerea dezvoltarii infrastructurilor economice si industriale din Crimeea", a dat asigurari Pavel Dorohin, vicepresedintele Comisiei pentru Industrie din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului rus (Duma de Stat), citat de agentia Interfax.

"Este vorba, inainte de toate, de o sustine a industriei apararii, utilajelor, mentenantei maritime, inclusiv a unitatilor Flotei Marii Negre. Sunt masuri concrete", a spus el, potrivit Mediafax.

Peninsula Crimeea a prevazut organizarea la 16 martie a unui referendum, considerat ilegal de catre Kiev, cu privire la alipirea la Rusia. Parlamentul este controlat de catre reprezentanti prorusi, iar militari trimisi de catre Moscova asediaza cazarmi ucrainene in toata peninsula.

Citeste si:

Rusia a avut intotdeauna interese economice importante in Crimeea. Flota rusa la Marea Neagra are baza in portul Sevastopol, potrivit unui acord cu Kievul, care prevede inchirierea acestuia pana in 2035, in schimbul unei reduceri cu 30% a pretului gazelor naturale rusesti.

Sursa foto: Ruble rusesti/Shutterstock.com

Sursa foto: Ruble rusesti/Shutterstock.com