Parlamentarii PNL au initiat un proiect de lege care presupune reducerea TVA la carne si produse din carne la 9% si solicita Guvernului sa sustina propunerea legislativa pentru a fi promovata din a doua jumatate a acestui an.

Parlamentarii PNL au prezentat, luni, dupa o serie de consultari cu structurile asociative din domeniu, o initiativa legislativa in sensul reducerii TVA la produsele din carne, care sa fie aplicata in a doua jumatate a acestui an.

"Proiectul presupune reducerea TVA. Initial ne-am gandit la 5%, sa ajungem la acelasi nivel cu TVA din Ungaria pentru carne in vie si carcasa, insa pentru a exista aceeasi masura am predat proiectul pentru TVA redus la 9% pentru tot ce inseamna carne. Din discutiile cu federatiile s-a ajuns la urmatoarea concluzie, sa mergem cu TVA pe tot lantul, deci tot ce inseamna carne si produse din carne pe tot lantul", a declarat Nini Sapunaru, potrivit Mediafax.

Deputatul PNL a sustinut ca proiectul a fost depus si va intra in dezbaterea Senatului in urmatoarea luna de zile. El a mentionat ca prin reducerea TVA la carne vor scadea implicit preturile la raft, dar si "exporturile false" spre Ungaria si alte tari vecine.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a precizat ca aceasta masura a fost enuntata de Guvern, insa liberalii sunt reticenti fata de vointa politica de a promova reducerea TVA.

Citeste si:
Carne de pui din Ungaria, retrasa din Romania, din cauza gripei aviare
ANSVSA a retras de la...

"Suntem reticenti ca o masura care pana la urma este ceruta de mediul de afaceri, de producatori, ar putea fi pusa in practica de Guvern, fiindca se vede atitudinea Guvernului la o masura care a fost asumata cu termeni clari, 1 iulie, pentru reducerea CAS cu cinci procente. Daca exista o vointa politica, un angajament real al premierului, ministrului Agriculturii, al noii coalitii pentru asemenea masuri, noi am depus proiectul de lege si el poate fi sustinut de Guvern", a precizat Scutaru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANPC, amenzi de 2 milioane de lei pentru carne expirata