Premierul Victor Ponta spune ca Guvernul nu are ce cauta la Cotroceni, iar Traian Basescu nu are ce discuta cu Executivul despre reducerea CAS, deoarece proiectul de lege care reduce contributiile de asigurari sociale este votat de Parlament.

"Eu am avut intotdeauna si cat voi fi prim-ministru voi avea aceeasi atitudine: nu a fost niciodata si nici nu va merge, cat sunt eu prim-ministru, Guvernul la Cotroceni. Guvernul e la Piata Victoriei, daca vrea presedintele, sa avem tot felul de invitati pe acolo, poate sa treaca. Daca vrea sa aiba un dialog cu mine, sigur, ma voi duce, m-am mai dus si cu alte ocazii, nu ca m-ar fi ascultat prea mult, dar macar ca sa pastram respectul pentru textele constitutionale si pentru institutii, insa in aceasta situatie concreta daca vrea sa se consulte cu mine pe tema reducerii CAS, nu se consulta cu persoana potrivita, pentru ca nu e o masura a Guvernului, ci una care tocmai a fost adoptata de Parlament, culmea si in unanimitate", a spus Ponta la Antena 3. El a aratat ca, in aceasta situatie, presedintele fie nu poate decat promulga proiectul de lege sau sa retrimita documentul in Parlament, unde va fi votat din nou in septembrie pentru a fi aplicat din octombrie, scrie Mediafax.

"Daca ii este drag de mine si vrea sa ma vada pe la Cotroceni, mie nu mi-e drag de dansul, dar ma duc, insa Guvernul nu are ce cauta la Cotroceni si despre reducerea CAS nu avem ce discuta pentru ca e o lege votata de Parlament. Daca vrea, sa discute cu Parlamentul, dar nu cred ca vrea sa convoace tot Parlamentul la Cotroceni", a adaugat premierul. Anterior, premierul Ponta a afirmat ca este dispus sa se intalneasca cu presedintele Basescu si chiar "cu teroristii "daca acest lucru este bine pentru tara, dar ca pentru reducerea CAS seful statului trebuie sa se consulte, eventual, cu Parlamentul, nu cu Guvernul, deoarece legea CAS este votata de parlamentari.

"Ma duc la orice consultari daca ii este drag de mine - mie nu imi e drag de el - ma duc sa discut pe orice probleme institutionale doreste, dar ce sa ne consultam pe legea CAS daca aceasta este aprobata de Parlament ?", a spus Ponta la Romania TV. Liderul PSD, premierul Ponta a precizat ca, in cazul in care presedintele Traian Basescu nu va promulga reducerea CAS, atunci proiectul de lege va reveni in Parlament, va fi din nou votat, iar presedintele va fi obligat de aceasta data sa promulge actul normativ, reducerea CAS urmand astfel sa fie aplicata din luna octombrie, conform propunerii Guvernului votata de Parlament.

El a apreciat ca presedintele a vorbit despre reducerea contributiilor de asigurari sociale fiind total nepregatit si a precizat ca, daca acesta doreste totusi o intalnire cu Guvernul pe tema CAS, ii va transmite "o hartie" in care ii va explica faptul ca o astfel de consultare cu Guvernul este tardiva, deoarece reducerea CAS a fost deja votata de Parlament. Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a primit la promulgarea legea privind diminuarea CAS si ca are semne de intrebare privind oportunitatea masurii, precizand ca in aceste conditii invita Guvernul la consultari.

El a spus ca nu va promulga legea pana nu va avea o discutie serioasa cu Guvernul despre sursele din care va fi suportata reducerea CAS. "Problema este daca nu punem in risc stabilitatea fiscal-bugetara a tarii si, in lipsa unor masuri convingatoare, aceasta masura pune sub risc acordul cu FMI si stabilitatea fiscala si bugetara a tarii", a spus presedintele.

Cititi declaratiile facute de Traian Basescu cu privire la refuzul de a promulga legea de reducere a CAS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri