Deputatul PC Maria Grapini a declarat, marti, la Suceava, ca intentioneaza sa demisioneze din functia de deputat astfel incat in 25 mai sa poata fi organizate alegeri in colegiul sau, in conditiile in care ea este candidat pentru Parlamentul European.

Grapini a declarat, intr-o conferinta de presa, ca va demisiona inainte de 25 mai din Parlament pentru ca locul de deputat sa fie vacantat astfel incat sa fie organizate alegeri partiale in colegiul sau, in 25 mai. Ea a mentionat ca va demisiona din Parlament dupa ce se va consulta cu presedintele Camerei Deputatilor, dar si cu reprezentantii PC.

"Ma consult cu partidul si cu presedintele Camerei Deputatilor ca sa vedem exact care este procedura. Pentru ca alegerile se fac concomitent nu se pot face decat pe un loc liber", a spus Grapini. Maria Grapini este deputat in colegiul electoral nr. 3 Timis, scrie Mediafax.

Ea urmeaza sa candideze din partea Aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European pe un loc considerat eligibil. Alegerile pentru posturile vacante de parlamentari sau de alesi locali vor avea loc in 25 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta.

Premierul a precizat ca Guvernul va declansa procedurile pentru ca in 25 mai, cand sunt programate alegerile europarlamentare, sa se desfasoare si alegerile partiale pentru posturile vacante de parlamentari, de primari sau alti alesi locali.

Citeste si:
Abrogarea legii privind eliberarea inainte de termen a fost adoptata
Abrogarea legii privind...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boris Johnson promite sa reduca nivelul imigratiei daca va castiga