Presedintele rus Vladimir Putin si-a depasit recordul de popularitate de la realegerea la Kremlin, in mai 2012, in urma interventiei in Ucraina, arata rezultatele sondajelor realizate de principalele institute din Rusia, relateaza AFP.

Astfel, mai mult de doi rusi din trei (69 la suta dintre persoanele intervievate, ceea inseamna cu 9 la suta mai mult ca in februarie 2013) spun ca aproba politica lui Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat la sfarsitul lunii februarie de Centrul Levada, independent, pe un esantion de 1.603 persoane din 45 de regiuni din Rusia.

In schimb, doar 30 la suta dintre rusi, fata de 35 la suta in urma cu un an, dezaproba activitatea presedintelui Putin, potrivit sondajului publicat pe site-ul institutului Centrul Levada.

Institutul VTsIOM, apropiat puterii, anunta ca popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la 68 la suta si precizeaza ca pentru 53 la suta dintre persoanele intervievate criza din Ucraina reprezinta "principala tema" de actualitate. "Cota popularitatii lui Putin, care se apropie de aceea din mai 2012, data realegerii pentru cel de-al treilea mandat prezidential, poate creste inca, tinand cont de faptul ca ofensiva Rusiei in Ucraina continua", a apreciat sociologul Aleksei Levinson, de la Centrul Levada, scrie Mediafax.

"Putin exploateaza cu succes paternalismul, rusii au incredere in interpretarea pe care o da evenimentelor din Rusia si din afara tarii", a explicat el. Imaginea haosului din Ucraina, prezentata de presa rusa apropiata puterii, "pune in evidenta stabilitatea putiniana", apreciaza, la randul sau, politologul Evgheni Mintscenko.

Citeste si:
Sondaj: 4 din 10 romani se uita in telefon cand traverseaza strada
Sondaj: 4 din 10 romani se...

La inceputul lunii martie, Kremlinul a declansat o ofensiva impotriva noilor autoritati ucrainene, a caror legitimitate nu este recunoscuta de Moscova, in special prin ocuparea Crimeei, teritoriu autonom prorus in cadrul Ucrainei, din 1954.

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin, fost agent KGB, in varsta de 61 de ani, nu a coborat niciodata sub pragul de 60 la suta, de la preluarea puterii, in 2000.

Sursa foto: Vladimir Putin/Shutterstock.com

Citeste si:
Cel mai mare retailer din Rusia a intrat in Europa
Wildberries, cel mai mare...
Sursa foto: Vladimir Putin/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tensiuni la Moscova. Guvernul rus a demisionat