Liviu Voinea: Democratia nu e o gradina in care cresc morcovi; in Ucraina nu poti aplica "stick and carrot"

Apararea democratiei si a valorilor europene nu se realizeaza prin paradigma "sticks and carrots", iar o astfel de politica nu poate fi aplicata in cazul Ucrainei, intrucat democratia nu este o gradina in care cresc morcovi, pozitie exprimata la ECOFIN de ministrul Bugetului, Liviu Voinea.

"La ultimul consiliu ECOFIN la care am participat am fost putin surprins de atitudinea de tip sticks and carrots a Comisie Europene, in primul rand cand s-a pus problema sprijinului financiar pentru Ucraina. O multime de conditionalitati puse in avans pentru finantarea Ucrainei. Am spus acolo ca democratia, dupa parerea mea, nu este o gradina in care cresc morcovi", a spus Liviu Voinea, citat de Mediafax.

Realizand ca auditorul nu este foarte lamurit de ceea ce doreste sa spuna, Voinea a completat "Ma rog, in engleza suna mai bine".

Nu trebuie sa discutam in paradigma sticks and carrots atunci cand vorbim despre democratie si despre valori europene - Liviu Voinea

"Democracy is not a garden to harvest carrots. Democracy is not a forest to take sticks out of it. Nu trebuie sa discutam in paradigma sticks and carrots atunci cand vorbim despre democratie si despre valori europene. De aceea, o anume flexibilitate bugetara pana la urma pentru a sustine valorile europene, nu este ceva de speriat", a precizat Voinea.

Citeste si:
Revoltele de la Washington | Ce s-a întâmplat aseară în SUA
Revoltele de la Washington |...

Metoda "morcov si bat" presupune utilizarea complementara a motivarii prin recompensa si pedeapsa. Termenul este consemnat pentru prima data in 1876 si provine de la metoda traditionala alternativa de a mana un magar: fie tinandu-i un morcov in fata, fie prin lovire cu un bat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri