Premierul si ministrii Finantelor, Energiei, IMM si Fondurilor Europene au semnat, marti, cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, care reuneste 20 de asociatii ale oamenilor de afaceri si alti 17 membri asociati, un Acord de colaborare privind constituirea unei platfome de consultare.

Ponta a apreciat ca, pentru a profita de momentul de crestere economica actuala, Romania are nevoie de predictibilitate si stabilitate, iar consultarea cu mediul de afaceri poate ajuta Guvernul sa atinga aceste obiective.

In acest context, el a aratat ca Ministerul Finantelor si Guvernul trebuie din ce in ce mai rar sa adopte acte normative "in mod intempestiv", fara consultare sau studiu de impact, amintind ca Guvernul a lucrat deja cu reprezentantii mediului de afaceri pe proiecte legislative privind insolventa sau competitivitatea.

Citeste si:

"Sunt absolut convins ca, in baza acordului pe care l-am semnat astazi, in perioada imediat urmatoare va exista un adevarat parteneriat intre mediul de afaceri si Guvern, in asa fel incat toate masurile legislative pe care le avem in vedere sa fie prezentate, discutate din timp, sa se tina cont de punctul de vedere al mediului de afaceri, sa lasam un timp rezonabil ca acestea sa intre in vigoare, sa luptam impreuna impotriva a ceea ce inseamna birocratie si proceduri mult prea dificile", a spus Ponta.

El a adaugat ca Guvernul urmareste totodata constituirea unui parteneriat cu mediul de afaceri legat si de invatamantul profesional, pentru pregatirea tinerilor in meseriile cerute de piata.