Seful statului, Traian Basescu, le-a spus investitorilor TRW Automotive de la Roman ca pot avea incredere economia Romaniei, care devine din ce in ce mai performanta. Basescu le-a dat asigurari totodata ca va privi la evolutia acestei fabrici si dupa finalizarea mandatului.

Presedintele a spus in discursul sustinut la ceremonia de inaugurare a fabricii TRW Automotive din Roman, judetul Neamt, ca, in perioada 2008-2013, guvernele Romaniei au pus la dispozitie investitorilor straini si romani ajutoare de stat in valoare de 770 de milioane de euro, din totalul unor investitii de 3,1 miliarde de euro. "Asta a creat conditiile sa se intample ce vedem azi, ca Romania creste ani de ani exporturile, inclusiv in perioada de criza", a aratat presedintele Basescu, conform Mediafax.

Seful statului a mai aratat ca, din cei 770 de milioane de euro, care au reprezentat ajutoare de stat pentru investitori, pentru a crea locuri de munca si pentru investitii, s-au consumat doar 320 de milioane, ceea ce inseamna ca investitiile nu sunt inca terminate si ca potentialul industrial al Romaniei este in crestere. "Este clar ca prin neplata integrala a ajutoarelor de stat pe care Guvernul Romaniei le-a aprobat, exista resursa ca in continuare investitiile sa creasca si sa se creeze noi locuri de munca:, a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a dorit sa transmita un mesaj investitorilor: "Puteti avea incredere in Romania. In mod cert, aici se vor crea si locuri de munca si usor, usor, dupa aceasta criza naprasnica din 2009, 2010, chiar si 2011, economia Romaniei devine tot mai performanta, tot mai competitiva". Seful statului a mai spus ca productia de la aceasta fabrica se va exporta in proportie de 85%. "Oameni modesti, oameni medii, dar si oameni care au foarte multi bani, care vor merge cu Range Rovers, Rolls Roys sau mai stiu eu ce alte masini, vor avea viata aparata de munca dumneavoastra", a mentionat Traian Basescu.

Presedintele a urat succes investitorilor, asigurandu-i ca si dupa ce isi va termina mandatul va privi cu atentie la aceasta fabrica. "Astazi sunteti 100, alti 300 vor fi angajati foarte curand, pana la sfarsitul anului, vesi fi peste 600 de salariati, iar pana in 2016 veti fi o familie de peste 1.200 de salariati, aici. Eu va doresc sa fiti o familie tanara, sanatoasa, performanta si o familie care sa se bucure de locul in care munceste. Va doresc un an foarte bun", le-a spus Traian Basescu angajatilor de la TRW Automotive.

La inaugurarea investitiei din judetul Neamt au participat, alaturi de presedintele Traian Basescu, si deputatul de Roman Elena Udrea si presedintele Consiliului Judetean, Culita Tarata. Producatorul american de piese auto TRW Automotive a deschis la Roman, judetul Neamt, o noua unitate de coasere a airbagurilor, extinzand astfel operatiunile din Romania.

Compania estimeaza ca are nevoie de un volum suplimentar de 12 milioane de airbaguri pentru urmatorii cinci ani. TRW a inaugurat anul trecut o noua unitate de productie la Baia Mare, care se ocupa cu imbracarea in piele a volanelor destinate in principal automobilelor Audi.
TRW este prezenta in Romania din anul 2004, cand a inceput activitatea la Timisoara, initial cu imbracarea in piele a volanelor auto.

Grupul mai detine facilitati de productie la Baia Mare, Oravita (Caras-Severin), Lupeni (Hunedoara) si Marghita (Bihor), avand peste 3.000 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri