"Vreu sa va spun cu toata ferminatea, astazi, aici, ca voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera si spiritul ei", a spus Iohannis, in discursul rostit in cadrul ceremoniei. "Voi demonstra ce am vrut sa spun atunci cand m-am prezentat in fata electoratului cu afirmatia «vreau sa reconectez presedintele Romaniei la Constitutie»", a mai spus el. conform Mediafax.

Klaus Iohannis: Avem o Constitutie care e buna, dar este nevoie de o revizuire

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a mai declarat dupa validarea mandatului ca Romania are o Constiutie buna dar ca e nevoie de o revizuire si ca se impun anumite modificari pentru a o aduce in acord cu diverse stari de fapt sau pentru a elimina unele incertitudini. ”In acest cadru festiv si in fata Curtii Constitutionale dati-mi voie cateva cuvinte legate de Constitutia Romaniei si presedintele Romaniei: avem o Constitutie care e buna. Este sigur nevoie de o revizuire a Constitutiei din diferite motive pe care nu vreau sa le enumar acum, dar se impun anumite modificari si pentru a o aduce in acord cu stari de fapt, dar si pentru a elimina unele incertitudini”, a spus presedintele ales.

Basescu, lui Klaus Iohannis: Scorul din alegeri arata ca las mostenire o tara care are optiuni de dreapta

Presedintele Traian Basescu a declarat, la ceremonia de validare a alegerii lui Klaus Iohannis, ca nu ar fi vrut ca la sfarsitul mandatului sau stanga sa domine toate institutiile statului si ca scorul pe care acesta l-a inregistrat in alegeri arata ca lasa mostenire o tara cu optiuni de dreapta. "Inchei multumindu-va, domnule presedinte, pentru un lucru care tinea, de data aceasta, de o problema personala. N-as fi vrut ca la sfarsitul mandatului meu stanga sa domine toate institutiile statului si scorul pe care l-ati inregistrat - si este meritul dumneavoastra, pentru care va multumesc - scorul din alegeri arata ca las mostenire o tara care are optiuni de dreapta sau de centru-dreapta", a spus Basescu, in discursul rostit la ceremonia de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale, care a avut loc la sediul Curtii Constitutionale.