Premierul Ponta, care a inspectat si lucrarile la diverse obiective din Mamaia, l-a asigurat pe Radu Mazare ca marti va fi emisa o Ordonanta de Urgenta care va permite autoritatilor locale sa poata construi si in sezonul estival in cazul proiectelor care sunt incepute cu fonduri europene.

Dupa ce a fost in cartierul de locuinte "Henri Coanda" din Constanta, premierul Victor Ponta a inspectat, alaturi de primarul Radu Mazare, si o parte din lucrarile care au loc in statiunea Mamaia, scrie Mediafax.

El a mers si pe pasarela pietonala construita in forma de iaht in zona statului de vacanta, care a fost deschisa circulatiei incepand de joi si a fost incantat de aceasta.

"Chiar arata special, chiar e frumos, chiar e spectaculos", a spus Ponta, dupa ce a urcat pe pasarela.

Premierul l-a intrebat pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, aflat langa el, daca exista si la Craiova asemenea pasarele.

Radu Mazare i-a aratat premierului ca aceasta pasarela are si lifturi pentru batrani si persoanele cu dizabilitati.
Cat au mers pe pasarela, atat Victor Ponta, cat si Radu Mazare i-au salutat pe oamenii aflati acolo, apoi au coborat in zona piatetei Perla.

Radu Mazare i-a prezentat premierului pe scurt proiectul de modernizare a statiunii Mamaia si in ce stadiu se afla acum lucrarile, cerandu-i acestuia sa se poata construi si in timpul sezonului estival, pentru ca altfel se pierd fondurile europene.

In piateta Perla, Radu Mazare i-a aratat premierului ca acolo au fost montate si pavele de culoare inchisa pentru trafic greu, pe unde vor trece carele alegorice in timpul carnavalului din aceasta vara.

Prima defilare a carelor alegorice va avea loc in 27 iunie

Intrebat de Victor Ponta daca sunt pregatite carele alegorice pentru carnaval, Mazare i-a spus ca urma sa aiba o sedinta cu reprezentantii cluburilor care detin care alegorice chiar in ziua in care a fost retinut de DNA.

"Aveam o sedinta cu cei de la cluburi care au care alegorice, ca sa-i mai impulsionez, dar nu am putut ajunge ca era in ziua in care m-au bagat la beci", a spus primarul Constantei, iar Victor Ponta a raspus razand: "Cred ca erau invidiosi pe carele tale alegorice".

Radu Mazare i-a mai spus premierului ca a primit asigurari din partea constructorului ca o parte din lucrarile din Mamaia vor fi gata pana in 15 iunie si ca daca nu va fi adoptata o Ordonanta de Urgenta lucrarile trebuie intrerupte la 15 mai.

"Constructorul a promis ca pana pe 15 iunie este gata, este o ordonanta de urgenta data de madam Udrea cand era ministru, ca sa nu se mai construiasca intre 15 mai si 15 septembrie nimic in statiunile de pe litoral", a mai afirmat Mazare, Ponta intrebandu-l: "Si cand sa construiesti, iarna?", Mazare replicand ca nici iarna nu este voie pentru ca nu permite Inspectatoratul de Stat in Constructii.

"Iarna te ia ISC-ul, vara te ia Udrea", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai spus ca a fost convins de Radu Mazare de necesitatea continuarii lucrarilor si in timpul verii. "E logic, altfel pierdem bani europeni. M-ai convins. Ideea este sa se lucreze in continuare, nu sa ramana asa".

"Am si eu 30 de ani de cand vin la Mamaia si nu-mi vine sa cred ca in sfarsit dupa 30 de ani o sa se faca toate lucrurile acestea. Cu atat mai tare ma bucur ca nu sunt din bani locali sau din bani de la Guvern, ci sunt bani europeni. Sunt absolut convins, asa cum il cunosc pe Radu, ca o sa le faca cu siguranta, conditia e sa-l lasam sa munceasca. E o idee buna sa lucreze in continuare, nu sa lasam santier aici pana pe 15 septembrie si sa umble lumea prin pietre si gropi si moloz. Evident ca dam ordonanta, l-am intrebat si pe ministrul Dezvoltarii, ca Programul Operational Regional este la domnul Dragnea, l-am intrebat si pe ministrul pentru IMM si Turism si toata lumea a spus sa fim destepti si sa-i lasam sa lucreze", a declarat Victor Ponta.

Intrebat cand va fi adoptata aceasta ordonanta, premierul a raspuns ca marti.

Victor Ponta a fost insotit in timpul vizitei de vicepremierul Liviu Dragnea, de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si de sotia sa, Daciana Sarbu.

In statiunea Mamaia sunt in constructie trei pasarele pietonale din metal, in forma de iaht, navod si val, care vor costa 10,5 milioane de lei.

Prima dintre acestea, cea deschisa circulatiei joi si care este in forma de iaht, se afla la trecerea de pietoni de la intrarea in Mamaia dinspre satul de vacanta. Aceasta prezinta in mod stilizat prora si catargul unui iaht, iar portiunea pietonala va fi placata cu lemn pentru a sugera puntea iahtului. Accesul dinspre satul de vacanta se va face pe scari, perpendicular pe bulevardul Mamaia, scari ce vor fi amplasate pe mijlocul aleii principale de acces in satul de vacanta.

Pasarela "Iaht" se afla in imediata vecinatate a punctului de plecare a telegondolei si langa Aqua Magic.

Cea de-a doua pasarela, intitutala "Navod si pescarus", este construita in zona Cazino. Accesul dinspre Cazino se va face pe o rampa inclinata in forma de melc, iar accesul pe pasarela dinspre lacul Sutghiol se va face tot pe o rampa inclinata, care va pleca in curba de pe pasarela, in lungul bulevardului Mamaia, spre Navodari. La jumatatea ei, rampa va fi intoarsa cu 180 grade si va continua pana la nivelul trotuarului.

Citeste si:

    Cea de-a treia pasarela este construita in apropierea Hotelului Rex si poarta numele "Val retro". Pasarela va avea un design retro de sfarsit de secol XIX, realizat din fier forjat, care reprezinta creasta unui val inspumat. Aceasta pasarela este dedicata amplasamentului din fata hotelului Rex, ce are o vechime considerabila. Accesul se va face pe scari paralele cu bulevardul Mamaia. Astfel, scara din fata hotelului Rex va cobori spre Navodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol va cobori spre Constanta".

    Mazare sustinea ca lucrarile la cele trei pasarele vor fi incheiate la sfarsitul lunii noiembrie, reprezentantii Primariei dorind ca inaugurarea lor sa aiba loc in 1 decembrie.

    Lucrarile sunt realizate cu fonduri europene, valoarea totala a proiectului este de 10,5 milioane de lei, contributia Uniunii Europene fiind de aproape 7 milioane de lei.

    Citeste si:

      Pasarelele au fost proiectate de catre arhitectul Vlad Pelin, iar antreprenorul general al lucrarilor este firma Polaris M Holding, subantreprenori fiind SC Mobitom SA si Flash Lighting Service SRL.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Politic »


      Comunicate de presă

      Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


      Setari Cookie-uri