Ponta: Impreuna putem fi mai puternici in fata noii miscari de tip Uniunea Sovietica

Autoritatile au fost lenese in atingerea unor tinte de securitate si cooperare economica UE-SUA, iar acum, in fata unui pericol crezut inchis de 25 ani, si anume aspiratiile Rusiei de a deveni vechea Uniune Sovietica, poate ca s-a inteles ca trebuie decizii rapide, afirma premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Incheierea unui acord de liber schimb intre Europa si SUA este necesar in fata unui pericol despre care s-a crezut ca a fost inchis complet in urma cu 25 de ani, si anume aspiratiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietica, a declarat premierul Victor Ponta.

"Guvernul roman este un suporter al Transatlantic Trade and Investment Partenership (TTIP). Cred ca noi avem nevoie de un spatiu comun Europa-SUA sigur din punct de vedere militar, dar si de cooperare economica. Noi n-am fost foarte rapizi, am fost lenesi in progres in atingerea acestor teluri fundamentale, si acum, in fata a ceva ce crezusem ca in urma cu 25 de ani a fost inchis complet, pericolul legat de aspiratiile Rusiei de a deveni din nou vechea Uniune Sovietica, acum poate ca am realizat ca trebuie sa mutam mai rapid in directia crearii unui spatiu comun de securitate si prosperitate europeano-american", a spus Ponta la o conferinta pe tema securitatii in regiunea Marii Negre.

In urma cu o luna, premierul Ponta a afirmat ca, dupa incheierea alegerilor europarlamentare, la nivelul Uniunii Europene trebuie sa fie decisa foarte repede infiintarea pietei unice a energiei, pentru negociarea cu Rusia a unor preturi unice la importurile energetice, precum si incheierea acordului comercial UE-SUA.

El si-a exprimat speranta ca aceasta criza din Ucraina va impulsiona o decizie mai rapida si pozitiva pentru incheierea Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), avand ca rezultat o piata comuna intre UE si SUA, aratand ca un astfel de acord va creste nivelul de competitivitate si transparenta si va oferi oportunitati economiei romanesti.

Citeste si:
Țuțuianu: Partidul îl vrea pe Victor Ponta candidat la Primăria...
Adrian Țuțuianu,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Robert Negoiță nu mai candidează pe listele PSD
Setari Cookie-uri